Ledertrivsel i travlhed - Lad ikke arbejdspresset knække dig

Vis stort billede Tilføj
Ledertrivsel i travlhed - Lad ikke arbejdspresset knække dig

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Ledertrivsel i travlhedgiver lederen og lederens leder let forståelig viden om og praktiske redskaber til at håndtere lederlivet uden stress, så de kan varetage lederopgaven på en sund måde og forebygge stress.
Stress er et udtryk for, at den samlede mængde af krav igennem alt for lang tid bliver for store i forhold til vores individuelle ressourcer på arbejdspladsen, i familielivet og i det personlige liv. Vores krop skal være vores medspiller og ikke vores modspiller. Hvis vi arbejder på en måde, hvor vi overforbruger vores egne ressourcer, nedbryder vi vores evne til at koncentrere os, træffe beslutninger og tænke klart. Vi mister vores rummelighed, og vores forståelse over for andre kan blive til kynisme, irritabilitet og aggression. Det bliver vores omgivelser påvirket af. Og kerneopgaven bliver løst dårligere.
En række cases og interviews med ledere og lederes leder opsamler viden og konkrete gode råd set fra to perspektiver. Løsninger, gode råd og praktiske anvisninger kan anvendes af lederen eller bruges til at hjælpe en lederkollega eller underordnet leder bedst muligt.
Bogen beskriver også, hvad der sker i kroppen og hjernen, når overbelastning og stress melder sig, og den falder i tre dele:
· Grøn zoneer kapitler målrettet det almindelige lederliv, hvor der godt nok er udfordringer, travlt eller kræves en del, men hvor lederen har så mange ressourcer i form af evner, viden, uddannelse, søvn, motion, kost, familie, venner eller lignende, at tingene balancerer fint.
· Gul zonehandler om de perioder, hvor der er højsæson, store udfordringer eller langvarige projekter, som begynder at slide på kroppen. Det er i gul zone, man typisk mister evnen til at prioritere eller hæve sig op i helikopterperspektivet.
· Rød zonehandler om de alvorlige situationer, som enten kommer pludseligt og voldsomt, eller hvor der har været så mange udfordringer i så lang tid, at kroppen er ved at sætte ud.
Henvender sig til engagerede og ambitiøse topledere, leder for ledere, afdelingsledere, teamledere og projektledere, der gerne vil præstere, have ansvar og udfordringer. Men som typisk oplever høje krav, højt tempo, stort arbejdspres, grænseløse opgaver og arbejdstid, uklare roller og kropslige reaktioner som koncentrationsbesvær og søvnproblemer.
Med bogen følger en licens til Stressbarometer®
Finanskrisen har haft en virkelig stor betydning. Det har givet et massivt pres på arbejdspladserne, og mange har måske puttet sig, fordi de ikke ville være den næste i rækken til fyringsrunden.[…] Folk kan ikke nå at vænne sig til de nye strukturer og systemer, før de bliver ændret igen. Det er, som om enhver topleder med respekt for sig selv skal ændre en hel masse med det samme. Det gør folk utrygge, og det har ikke den ønskede effekt.”
- Citat af overlæge Bo Netterstrøm fra bogen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lis Lyngbjerg
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Henriette Mørk/henriettemork.dk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Bredde: 135 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 340 g
Serie: Dit arbejdsliv
Udgivelsesdato: 01 May 2016
Oplagsdato: 01 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771583861

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Ledertrivsel i travlhed - Lad ikke arbejdspresset knække dig Dansk Psykologisk Forlag