Lederskabsreformationen - Kampen for et demokratisk samfund som modspil til det globale imperium

Vis stort billede
Lederskabsreformationen - Kampen for et demokratisk samfund som modspil til det globale imperium

475,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Vi befinder os midt i en vedvarende global finansiel, kulturel og eksistentiel krise, som har dybe politiske rødder og store sociale og menneskelige konsekvenser. Krisen har sin baggrund i stærke globale politiske og markedsskabte strukturer, som vi har svært ved at påvirke, men hvortil vi må prøve at finde mere intelligente modspil for at overleve. Dette globale megaregime er på vej til at kolonisere vores selvforståelse og er en trussel mod vore kulturelle værdier: Demokratiet, ligheden, ytringsfriheden, livskvaliteten, autonomien, etc. Der er derfor et behov for at mobilisere en bred folkelig forståelse, involvering og modstandskraft. Det handler ikke kun om på kort sigt at sikre økonomisk balance, konkurrencekraft og materiel velfærd. Det handler om at se virkeligheden i øjene ud fra et langsigtet værdiperspektiv: Hvad er det for et samfund, vi ønsker at leve i på længere sigt? Hvordan skal vi prioritere mellem frihed og velfærd? Hvordan vil vi sikre medbestemmelse og medansvar i vores ledelsespraksis?
Det danske samfund har før i historien overvundet alvorlige kriser ved at mobilisere sine særlige evner for kollektiv og kulturel bevidsthed, grænseoverskridende innovation og samarbejde, kreativ brug af sin mangfoldighed og nysgerrighed. Radikale forandringer lader sig ikke effektuere gennem besparelser, rationalisering, centralisering og standardisering, således som vi er i gang med. Der er i stedet brug for et bæredygtig involverende lederskab, som kræver grænseløs refleksion, tætte samspil, fælles forsvarsvilje og samlet lederkraft.
Dette er missionen for den brede demokratiske bevægelse, som kaldes 'Lederskabsreformationen'. Den skal ses som et modspil til management- og konkurrencestaten og de sidste 30 års énsretning, bureaukratisering og markedsgørelse af samfundets værdiskabelse. Bogen slutter med en høring blandt 70 meningsdannere, som har givet deres syn på fremtidens udfordringer, visioner og et alternativt bæredygtig lederskab.
Preben Melanderer professor i anvendt ledelsesteknologi på Copenhagen Business School. Han er direktør for Center for Virksomhedsudvikling og Ledelse og hovedansvarlig for det strategiske forskningsprogram "Fremtidens lederskab indenfor den offentlige sektor" (SLIP-programmet, som bl.a. er finansieret over Finanslovens Kvalitetsformidler. 'Lederskabsreformationen' er en del af SLIP-programmet.

Indholdsoversigt
Forord
Et resumé af bogen og dens baggrund
Kapitel 1. Hvorfor har vi brug for en lederskabsreformation?
Kapitel 2. Samfundets udvikling som baggrund for lederskabets fremtidige udfordringer
Kapitel 3. Ledelsesteoriens forskellige bud på fremtidens lederskab
Kapitel 4. Et foreløbigt fremtidsscenarie for 'Lederskabsreformationen'
Kapitel 5. 'Lederskabsreformationens' første etape: Høringen blandt centrale meningsdannere
Kapitel 6. Høringssvarene i redigeret form
Kapitel 7. Et forsøg på syntese til brug for den efterfølgende åbne debat
Udvalgte litteraturanbefalinger
Relevant litteratur
Om CVL og SLIP som baggrund for bogen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Preben Melander
Sideantal: 368
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 162 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 801 g
Udgivelsesdato: 24 May 2012
Oplagsdato: 24 May 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757428407

Sprog

Dansk

Lederskabsreformationen - Kampen for et demokratisk samfund som modspil til det globale imperium Djøf