Kollektivt samarbejde under kommunernes effektivisering

Vis stort billede
Kollektivt samarbejde under kommunernes effektivisering

325,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Det formelle omkring medindflydelse og medbestemmelse i den kommunale og regionale sektor er reguleret via det såkaldte MED-system. Her inddrages medarbejderne i ledelsens beslutningsproces. Forfatteren viser, hvordan denne særlige form for samarbejde mellem medarbejderne og ledelsen i de danske kommuner praktiseres under rammerne med de fortsatte krav om øget effektivisering i denne sektor.


Bogen ser, desuden på hvordan samarbejdet foregår under urolige tider med konflikter, hvor fronterne trækkes op og parterne positionerer sig, samt under mere rolige tider, hvor de nære driftsforhold præger samarbejdsbilledet.
Samarbejdssystemet er tænkt som et enhedssystem, men fungerer reelt på to niveauer: Et overordnet, politisk niveau hvor der handles strategisk, og et arbejdspladsbaseret ude i de enkelte produktionsenheder, hvor tingene praktiseres i tæt dialog mellem ledelse og medarbejdere. I forbindelse med sidstnævnte introducerer forfatteren begrebet snarrådighed, som præger dette lokale niveau. Her handles der pragmatisk og løsningsorienteret under hverdagens omskiftelige arbejdsforhold.
Effektiviseringen udfordrer det kollektive samarbejde på de fleste niveauer, men effektiviseringen i sig selv forårsager ikke urolige tider på arbejdspladsen. Effektiviseringen kalder på både modige ledere og medarbejderrepræsentanter, for gennem et konstruktivt samarbejde at kunne kvalificere opgaveløsningen. Og bogen viser, at viljen til dette er til stede.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Indledning Kapitel 2. Et praksisteoretisk perspektiv Kapitel 3. Analysestrategi Kapitel 4. Reform og effektivisering i danske kommuner Kapitel 5. Samarbejdets organisering Kapitel 6. Grænseflader mellem samarbejde og forhandling Kapitel 7. Velfærd under effektivisering og samarbejdet Kapitel 8. Konklusion og perspektivering Resume på dansk Abstract in English Litteratur

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Nana Wesley Hansen
Sideantal: 250
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 153 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 415 g
Serie: Studier i offentlig ledelse, styring og forvaltning
Udgivelsesdato: 06 Aug 2015
Oplagsdato: 06 Aug 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757434057

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Kollektivt samarbejde under kommunernes effektivisering Djøf