Kampen om energien - Danmarkshistoriens største fusionsdrama

Vis stort billede
Kampen om energien - Danmarkshistoriens største fusionsdrama

299,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Forfatterne beskriver hændelsesforløbet fra tiden op til introduktionen af elreformen (implementeringen af EU's eldirektiv) i 1992 til i dag, hvor Dong Energy står over for den største børsnotering i Danmarkshistorien. Bogen fokuserer på hele spillet forud for og under fusionen af Elsam/Energi E2 og Dong, herunder Christiansborgpolitikernes kamp for at holde Sveriges statsejede Vattenfall væk fra den danske elsektor. Målet var, at den danske elsektor skulle forblive danskejet, koste hvad det ville …
Bogen er baseret på omfattende kildemateriale og interviews med bl.a. fhv. miljø- og energiminister Svend Auken, fhv. finansminister Thor Pedersen, topchef i Dong Energy Anders Eldrup og fhv. direktør i Elsam Peter Høstgaard-Jensen. Forfatterne fokuserer i høj grad på den indædte og forbitrede magtkamp mellem disse to mænd, hvis personlige modsætningsforhold har haft stor indflydelse på dansk energipolitik.
Gennemillustreret, dels med en portrætserie af de to hovedpersoner, dels med gamle fotografier fra perioden og ikke mindst mails, håndskrevne breve og interne notater samt andre dokumenter i sagen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørn Limann / Maj Dang Trong
Sideantal: 280
Sprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Børsen
Bredde: 161 mm
Højde: 234 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 641 g
Udgivelsesdato: 23 Apr 2009
Oplagsdato: 23 Apr 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776644130

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Kampen om energien - Danmarkshistoriens største fusionsdrama Børsen