Juridiske emner ved Syddansk Universitet 2013

Vis stort billede
Juridiske emner ved Syddansk Universitet 2013

450,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Forskningen dækker i dag ikke alene de traditionelle juridiske områder, men også andre nyere fagområder og juridiske discipliner.
I denne udgave er udvist en spændvidde i de emner, der bearbejdes i den juridiske forskning ved Juridisk Institut. Inkluderet heri er udbygningen af områder, der ikke er en del af juraen i snæver forstand, men som supplerer og befrugter juraen med en større forståelse af reguleringen og virkningen deraf. Der er tidligere udgivet samlinger af Juridiske emner ved Syddansk Universitet i ulige årstal siden 2001.
Indholdsoversigt Forord Fra børsetik til børsret – fra fy til ubetinget fængsel – af Nis Jul Clausen Unionsborgernes lovgivningsinitiativ – af Bugge Thorbjørn Daniel Strafferetlig jurisdiktion i Norden – af Thomas Elholm Pensionsret – nyt forsknings- og undervisningsområde på Syddansk Universitet – af Lisbeth Faurdal Save our souls – considerations on the master’s post-incident obligations – af Birgit Feldtmann Når retssikkerheden svigter – behandling af sager om socialt bedrageri – af Rikke Gottrup Ulovligt indgåede offentlige kontrakter – uden sanktioner – af Carina Risvig Hamer Udfordringer for (fremtidens) europæiske jurister og nutidens juridiske uddannelser i Europa – af Ole Hammerslev Når kommuner går amok. En social-psykologisk diskussion af strukturelle betingelser bag vildledning og lovovertrædelser i den kommunale forvaltning - af Emily Hartz Regulatory channels and the energy sector: The New Chicago School and a Law and Economics Framework for Considering Energy Law – af Michael Herborn Kontrakt med det offentlige – udløbere af lægekonflikten 2013 – af Tobias Inden, Kent Kristensen & Karsten Naundrup Olesen Kunsten at tjene to herrer Om interessekonflikter i forhold til værdipapirhandlere og finansanalytikere – af Camilla Hørby Jensen & Nina Dietz Legind Beskatning af hobbyvirksomhed – i et skattemæssigt limbo – af Inge Langhave Jeppesen & Lars Kjærgaard Terkilsen Lægdommere – boligrettens legitimitet? – af Jakob Juul-Sandberg Reform af PET – styrket demokratisk kontrol? – af Pernille Boye Koch The Supervisory Authority’s role in the Banks Corporate Governance – af Mette Winther Løfquist Lokalitetsprincippet og kommunal forsyningsvirksomhed – af Bent Ole Gram Mortensen Eftergivelse af gæld vedrørende sagsomkostninger i straffesager – af Annette Olesen Erhvervsdrivende fonde – familie og ledelse – af Hans Viggo Godsk Pedersen Er 120-dages reglen en saga blot? – af Christian Højer Schjøler Er der plads til stramning af udvisningsreglerne? – af Peter Starup Er fysisk persons momspligt ved lejlighedsvis levering af tjenesteydelser udvidet ved ny EU-afgørelse? – af Jette Thygesen Om loyalitet og forvaltningsretlige principper i det offentliges Retssagsførelse – af Frederik Waage

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Viggo Godsk Pedersen red.
Sideantal: 438
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 156 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 730 g
Udgivelsesdato: 21 Nov 2011
Oplagsdato: 21 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757431025

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk