John Stuart Mill - humanist, liberalist, socialist

Vis stort billede Tilføj
John Stuart Mill - humanist, liberalist, socialist

160,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

John Stuart Mill er den socialliberale samfundstænker, der i det 19. århundrede evnede at forbinde Ricardos fundamentalistiske liberalisme og de praktiske forhold i den britiske økonomi. Han ønskede at fremme politisk frihed og økonomisk velstand for alle samfundsborgere.
Der er overraskende mange paralleller mellem den politisk økonomiske diskussion i midten af 1800-tallet og den, vi oplever i dag. Socialismen døde ved murens fald, og liberalismen sejrede. Resultatet er blevet et samfund, hvor alle i stigende grad tænker på sig selv. Der er derfor behov for, at vi atter vender os mod den europæiske kulturtradition, der har argumenteret for frihed og liberalisme under ansvar - personligt og socialt. De socialistiske tanker om lighed og solidaritet kan vi heller ikke undvære. Her kommer Mill ind i billedet.
Bogen beskriver Mills liv og hans bidrag til den økonomiske videnskab. Men også Mills mere politisk prægede analyser om den repræsentative regering, frihedens problemer og kvindernes underkuelse behandles.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Perregaard H
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 136 mm
Højde: 209 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 188 g
Serie: Økonomiens konger.
Udgivelsesdato: 01 Oct 2003
Oplagsdato: 17 Feb 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757410082

Sprog

Dansk