John Locke

Vis stort billede Tilføj
John Locke

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

John Locke kan betragtes som den liberale politiske filosofis grundlægger. Han formulerede en række principper, som står helt centralt i den liberale tradition. Adskillelsen mellem stat og samfund – og mellem det offentlige og det private menneske – udgør således kernepunkter i Lockes politiske filosofi.


Denne bog fokuserer på John Locke som politisk tænker og introducerer fire centrale temaer, der gør Locke til en af stats-kundskabens klassikere, nemlig hans tanker om naturtilstanden, om ejendomsretten, om styreformen og om tolerance. Derud-over indeholder bogen en introduktion til John Locke i hans samtid, en gennemgang af hans virkningshistorie især i Amerika og en diskussion af hans nutidige relevans. Endelig byder bogen på uddrag af centrale passager fra to af Lockes hovedeværker: Anden afhandling om styreformen og Et brev om tolerance.
Indholdsoversigt Redaktionelt forord Kapitel 1. John Lockes værk og dets kontekst Kapitel 2. De fire temaer i Lockes værk Kapitel 3. Det første tema: Naturens lov, naturtilstand og rettigheder Kapitel 4. Det andet tema: Ejendomsret, arbejde og penge Kapitel 5. Det tredje tema: Om betingelserne for styreformens tilblivelse og opløsning Kapitel 6. Det fjerde tema: Tolerance Kapitel 7. Virkningshistorien Udvalgte tekster: John Locke Nøglebegreber: Locke Litteratur.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Morten Brænder / Per Mouritsen
Sideantal: 125
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Peter Nedergaard
Udgiver: Djøf
Serie: Statskundskabens klassikere
Udgivelsesdato: 31 May 2016
Oplagsdato: 31 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757431971

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk