Håndbog i anerkendende udforskning - Ideer til forandringsledelse

Vis stort billede
Håndbog i anerkendende udforskning - Ideer til forandringsledelse

430,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Anerkendende udforskning (Appreciative Inquiry eller AI) er en samarbejdsorienteret søgen efter det bedste i mennesker, deres organisationer og deres omgivelser. Den involverer opdagelsen af det, der giver liv til et levende system, når det er allermest effektivt, konstruktivt og handlekraftigt i økonomisk, økologisk og menneskelig forstand. Anerkendende udforskning er kunsten og praksissen at stille spørgsmål, der styrker et systems kapacitet for at begribe, forudse og øge sit positive potentiale. Udforskningen foregår ved hjælp af positive spørgsmål og fokuserer på forestillingsevne og nytænkning frem for på de negative, kritiske og selvforstærkende diagnoser, der ofte anvendes i organisationer. Modellen Opdagelse, Drøm, Design og Skæbne knytter energien i den positive kerne til forandringer, man aldrig havde troet var mulige.
Anerkendende udforskning er en af de mest effektive og populære forandringsmetoder i erhvervslivet i dag, og har været anvendt til gennemførelse af forandringsinitiativer i en lang række organisationer verden over.
Denne håndbog rummer alt, hvad man som leder og konsulent har brug for ved lanceringen af et anerkendende udforskningsforløb - fra en beskrivelse af de grundlæggende begreber, som anerkendende udforskning hviler på, til konkrete redskaber og praktiske eksempler.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jacqueline M. Stavros / Diana Whitney / David L. Cooperrider
Sideantal: 412
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Nete Banke/Imperiet
Forord af: Ronald Fry
Originaltitel: Appreciative Inquiry Handbook. For Leaders of Change.
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Indbundet
Oversætter: Dorte Herholdt Silver
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Serie: Erhvervspsykologiserien
Udgivelsesdato: 25 Apr 2011
Oplagsdato: 25 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777065552

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Håndbog i anerkendende udforskning - Ideer til forandringsledelse Dansk Psykologisk Forlag