Grundlæggende arbejdsret

Vis stort billede Tilføj
Grundlæggende arbejdsret

765,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Grundlæggende arbejdsret giver en samlet fremstilling af det arbejdsretlige system i fire hoveddele med fokus på:


  • Grundstrukturen i det arbejdsretlige regel- og processystem, herunder samspillet mellem arbejds- og forvaltningsretlige principper på det offentlige arbejdsmarked og navnlig EU-rettens voksende betydning for dansk arbejdsret.
  • De grundlæggende principper for det kollektive overenskomstforhold, herunder indgåelse, anvendelse og opsigelse af overenskomster, arbejdsgivers ledelsesret og medarbejderindflydelse samt konfliktret og fredspligt.
  • Hovedreglerne om det individuelle ansættelsesforhold, herunder diskriminationsforbud, indgåelse af ansættelsesaftaler, forskellige ansættelsesformer, centrale løn- og arbejdsvilkår samt ændringer i og ophør af ansættelsesforhold.
  • De centrale principper om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen med inddragelse af såvel det arbejdsmiljøretlige system som det arbejdsskaderetlige system.

Indholdsoversigt Forord

DEL I: DET ARBEJDSRETLIGE SYSTEMS GRUNDSTRUKTUR Kapitel 1. Det arbejdsretlige system Kapitel 2. Arbejdsret på det offentlige arbejdsmarked Kapitel 3. Arbejdsrettens internationale aspekter
DEL II: GRUNDREGLER FOR OVERENSKOMSTFORHOLDET Kapitel 4. Det kollektive overenskomstforhold Kapitel 5. Arbejdsrettens ledelsesret og samarbejdspligt Kapitel 6. Konfliktret og fredspligt Kapitel 7. Det fagretlige processystem DEL III: DET INDIVIDUELLE ANSÆTTELSESFORHOLD Kapitel 8. Ansættelesforholdets retsgrundlag Kapitel 9. Generelle principper for ansættelsesretlige relationer Kapitel 10. Ansættelse og ansættelsesformer Kapitel 11. Løn, arbejdstid og arbejdsfravær Kapitel 12. Ændringer i og ophør af ansættelsesforholdet

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Kristiansen
Sideantal: 484
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Djøf
Bredde: 156 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 810 g
Udgivelsesdato: 29 Jan 2014
Oplagsdato: 29 Jan 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757426960

Sprog

Dansk