Gedser Forsøgsmølle - Stammoder til vor tids møller

Vis stort billede Tilføj
Gedser Forsøgsmølle - Stammoder til vor tids møller

80,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Brian Mikkelsen, tidligere kulturminister:
"Den der kommer først til mølle, får først malet." Ordsproget kender vi alle – og netop Gedser Forsøgsmølle er et af bedste eksempler på, at det betaler sig at være i front. Gerne helt forrest. Når Danmark i mange år har været førende inden for vindmølleteknologi, skyldes det ikke mindst det pionerarbejde, der tidligt blev udført i forbindelse med udviklingen af Gedsermøllen.
Tilbage i 1950erne havde ingen forestillet sig det enorme energibehov, som ville opstå som konsekvens af 1960ernes vækst. Men inspireret af krigens knaphed på alt fra mad til energi var den selvlærte elektroingeniør Johannes Juul forudseende – hvorfor ikke forsøge at udnytte den ressource, vi har allermest af: vind. Og Gedser Forsøgsmølle var da også – uagtet sin med nutidens øjne liden størrelse – verdens største af sin art, da den på baggrund af Johannes Juuls erfaringer fra tidligere forsøgsmøller blev opsat på det sydlige Falster tilbage i 1957.
Konstruktionen blev senere rost for sin fremsynethed og enkelthed, og principperne fra Gedsermøllen er blevet videreført i de moderne vindmøller – og betragtes derfor som "stammoder" for disse."

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gitte Ahrenkiel
Sideantal: 44
Sprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Books On Demand
Bredde: 210 mm
Højde: 297 mm
Dybde: 3 mm
Vægt: 155 g
Udgivelsesdato: 07 Jun 2015
Oplagsdato: 08 Jun 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771702279

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Gedser Forsøgsmølle - Stammoder til vor tids møller Books On Demand