Fugtundersøgelse i grundmurede - Bygninger -kældre, krybekældre, terrændæk

Vis stort billede
Fugtundersøgelse i grundmurede - Bygninger -kældre, krybekældre, terrændæk

65,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

SBi-anvisning 197 giver en praktisk metode til undersøgelse af fugt i terrændæk, krybekældre og kældre i grundmuret byggeri fra perioden 1840-1920.
Metoden omfatter en systematisk gennemgang af konstruktionerne samt en række fugtighedsmålinger, som til sammen gør det muligt at bestemme kilderne til fugten. Systematikken er udarbejdet på baggrund af en undersøgelse med både kvartalsvise, manuelle fugtmålinger og automatiske, kontinuerlige langtidsregistreringer af fugt- og temperaturforhold i et antal ejendomme.
Metoden er særligt anvendelig som led i registreringen af en bygnings tilstand før ombygningsarbejder i henhold til Boligministeriets bekendtgørelse nr. 1024 af 17. december 1997 om registrering af bygningers tilstand før gennemførelse af ombygningsarbejder m.v. (førregistrering), hvor det anføres i §4 stk. 2, at der i forbindelse med førregistreringen skal foretages en registrering af eventuelle fugtproblemer og deres omfang.
Undersøgelse af fugtforholdene og registrering af eventuelle fugtproblemer og deres omfang under førregistreringen af en bygnings tilstand er et vigtigt element i udarbejdelsen af et teknisk og økonomisk grundlag for beslutning om bygningens fremtidige brug og om omfanget af et renoveringsprojekt.
Fugtproblemer kan have mange årsager, fx kan nævnes høj grundvandsstand eller manglende eller ikke længere virksom fugtspærre. I nogle tilfælde vil en simpel undersøgelse kunne afklare, hvorvidt der er fugtproblemer og i givet fald deres omfang og årsag. I andre tilfælde vil der være behov for en udvidet fugtteknisk undersøgelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Skibstrup Eriksen / Morten Hjorslev Hansen
Sideantal: 24
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Statens Byggeforskningsinstitut
Bredde: 149 mm
Højde: 212 mm
Dybde: 3 mm
Vægt: 56 g
Serie: SBi-anvisning 197
Udgivelsesdato: 05 Jun 2000
Oplagsdato: 05 Jun 2000
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788756310529

Sprog

Dansk

Fugtundersøgelse i grundmurede - Bygninger -kældre, krybekældre, terrændæk Statens Byggeforskningsinstitut