Fra magtkamp til konsensus - Arbejdsmarkedspensionerne og den danske model

Vis stort billede Tilføj
Fra magtkamp til konsensus - Arbejdsmarkedspensionerne og den danske model

570,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

De kollektive arbejdsmarkedspensionsordningers fremtid står højt på den politiske dagsorden. Bogen giver et bud på, hvorfor disse ordninger har så stor betydning og kortlægger i et historisk sociologisk perspektiv opkomsten og implementeringen af arbejdsmarkedspensionerne i Danmark fra omkring 1990 til i dag.
Etableringen af de nye arbejdsmarkedspensioner i årene omkring 1990 skete i et krydsfelt mellem to overordnede samfundspolitiske og samfundsøkonomiske debatter. På den ene side en magtdiskurs om lønmodtagernes indflydelse på virksomhederne og andel i overskuddet (ØD/OD). På den anden side en diskurs om velfærdsstatens langsigtede finansieringsproblemer på pensionsområdet, og herunder indførelsen af arbejdsmarkedsbaserede pensionsordninger som en erstatning for eller et supplement til generelle velfærdsydelser.
Forfatternes analyse viser, hvordan et projekt, der som udgangspunkt i høj grad blev opfattet som magtkamp mellem parterne på arbejdsmarkedet, udviklede sig til et fælles projekt, som har forbedret samarbejdet mellem parterne, og som en væsentlig effekt har betydet en styrkelse af organisations- og aftale-systemet eller den danske model.
Forfatterne er begge fil.dr. samt hhv. centerleder og forskningsleder ved FAOS, Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier, Sociologisk Institut, Københavns Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: mfl / Madsen J
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 158 mm
Højde: 235 mm
Dybde: 32 mm
Vægt: 841 g
Udgivelsesdato: 16 Sep 2003
Oplagsdato: 14 Sep 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757410457

Sprog

Dansk

Fra magtkamp til konsensus - Arbejdsmarkedspensionerne og den danske model Djøf