Forligsmagere og forumshoppere - - analyse af OK 2008 i den offentlige sektor

Vis stort billede
Forligsmagere og forumshoppere - - analyse af OK 2008 i den offentlige sektor

480,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Den hidtil mest omfattende konflikt på det offentlige arbejdsmarked fandt sted i foråret 2008. Det var kulminationen på et overenskomstforløb, der i usædvanlig grad var præget af politikere, der blandede sig i parternes forhandlinger for at fiske stemmer, og af parter, der via det politiske system forsøgte at opnå forbedringer, som ikke kunne sikres ved forhandlingsbordet. Nogle optrådte som forumshoppere , der i første omgang valgte det politiske bord, hvor gevinsten tilsyneladende var størst, men de endte alle i den klassiske rolle som forligsmagere ved aftalesystemets forhandlingsbord, da det politiske kort viste sig uden værdi. Forløbet af OK 2008 rejste den debat om fremtiden for aftalesystemet i den offentlige sektor. Bogens formål er at bidrag til denne diskussion.

Bogen indeholder en tæt beskrivelse af hele overenskomstforløbet. Forhandlingskulturens betydning dokumenteres, og herunder afdækkes de uformelle relationer, der på nøgletidspunkter var afgørende for forløbet.

Jesper Due & Jørgen Steen Madsen er begge professorer, fil.dr., og ansat ved FAOS, Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: mfl / Due J
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 165 mm
Højde: 236 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 795 g
Udgivelsesdato: 26 Oct 2009
Oplagsdato: 26 Oct 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757420555

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Forligsmagere og forumshoppere - - analyse af OK 2008 i den offentlige sektor Djøf