Et brev til Ingen om Intet i Lov og Ret

Vis stort billede Tilføj
Et brev til  Ingen om Intet i Lov og Ret

125,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

Sidste varer på lager.

Et brev til Ingen om Intet i Lov og Ret er indledt og redigeret af professor Ditlev Tamm.
Den tekst, der foreligger her, hører til de mindre kendte i dansk retsvidenskab. Den er skrevet af dansk retshistories grundlægger Peder Kofod Ancher og udgivet i 1764 og handler grundlæggende om værdiløsheden af det juridiske studium. Teksten skriver sig dermed ind i en lang tradition allerede dengang for et nihilistisk syn på tilværelsen, og hvad den kunne byde på. Når det kommer til stykket, så er alting alligevel ingenting. Det kan man spekulere over, og det har mennesker til enhver tid gjort.
Jurister er måske ikke altid så gode til at sætte deres fag i netop det perspektiv, som denne lille bog indbyder til. Den er nu 250 år gammel og mere end på sproget, der har bevaret sin spændstighed, mærkes det på det tidstypiske lærde apparat, som den er forsynet med. Udgiveren har forsøgt at lette nutidens læser vejen ved noter og forklaringer, der forhåbentlig skulle gøre det muligt henover århundrederne at betragte Kofod Ancher som en af vore mange venner i juraen, der faktisk har noget relevant at fortælles os og få os til at reflektere over.
Om forfatteren
Ditlev Tamm, professor, dr.jur. et phil., er beskæftiget som forsker, underviser og forfatter. Han er ansat som professor ved Københavns Universitet.Indholdsoversigt Forord/Foreword – af Ditlev Tamm Indledning/Introduction – af Ditlev Tamm Et Brev til Ingen om Intet i Lov og Ret/A Letter to no one on nothing in the Law Svar og gensvar/Reply and rejoinder

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ditlev Tamm
Sideantal: 72
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomiforbundet
Bredde: 215 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 6 mm
Vægt: 289 g
Udgivelsesdato: 13 Mar 2016
Oplagsdato: 13 Mar 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757436013

Sprog

Dansk

Et brev til Ingen om Intet i Lov og Ret Jurist- Og Økonomiforbundet