Embedsmandens verden af i går

Vis stort billede
Embedsmandens verden af i går

325,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Embedsmænd lever et skyggeliv. De beretter ikke om, hvad de gjorde, hvordan de gjorde det, og hvordan det var. Det er god tone i et folkestyre, men også synd og skam fordi det efterlader et hul i vores viden om samfundet. "Embedsmandens verden af i går" åbner for et blik ind i skyggelivet.


Få elleve beretninger fra mænd, der har været i vidt forskellig offentlig tjeneste.I bogen giver de hver deres personlige beretning om, hvordan det var i ministerier og kommuner, forsvaret, folkekirken og den politisk anvendte sektorforskning. Beretningerne strækker sig fra sen-tresserne til årtusindskiftet og løfter lidt af sløret for en verden, der nok ligger i skygge, men ikke kun er ansigtsløst bureaukrati.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Når embedsmænd husker – af Jørgen Grønnegård Christensen & Torben Beck Jørgensen Kapitel 2. I hierarkiets skygge – en beretning om livet i administrationsdepartementet 1974-78 – af Torben Beck Jørgensen Kapitel 3. Fra Indenrigsministeriet til Post- og Telegrafvæsenet – af Hans Würtzen Kapitel 4. Moderne før moderniseringen – det unge Miljøministerium – af Jesper Jarmbæk Kapitel 5. Verden af i går som husket af Jørgen Lotz. Økonom og embedsmand i et halvt århundrede – af Jørgen Lotz Kapitel 6. En dyrlæge mellem forskning og forvaltning – forskning og udvikling som grundlag for en vidensbaseret erhvervspolitik – af Knud Børge Pedersen Kapitel 7. Fra Slotsholmen til Gladsaxe – Hierarki og normer i stat og kommune – af Marius Ibsen Kapitel 8. En krønike om hæren på vej mod årtusindeskiftet – af Michael Hesselholt Clemmesen Kapitel 9. Livet blandt økonomer – Økonomiministeriet i 70’erne – af Jens Thomsen, Kaj Kjærsgaard & Ole Zacchi Kapitel 10. >> The long and winding road<< – fra DTU til Bruxelles – af Jørgen Henningsen Kapitel 11. 30 år som tjenestemand i folkekirken – En personlig beretning – af Jens Torkild Bak Kapitel 12. I forvaltningens randzone – fra Finansministeriet til virkeligheden – af Jørgen Grønnegård Christensen Kapitel 13. Forvaltningens nære fortid og nutiden – af Jørgen Grønnegård Christensen & Torben Beck Jørgensen

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Torben Beck Jørgensen (red.) / Jørgen Grønnegård Christensen
Sideantal: 264
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Jens Hage
Udgiver: Djøf
Bredde: 159 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 455 g
Udgivelsesdato: 07 Jan 2014
Oplagsdato: 07 Jan 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757432077

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk