Dimensionering af glas i klimaskærmen

Vis stort billede
Dimensionering af glas i klimaskærmen

125,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

SBi-anvisning 215 behandler dimensionering af glas som udfyldende element i klimaskærmen, det vil sige vinduer, facader og tage.
Anvisningen er udarbejdet i overensstemmelse med principperne i DS 409:2006 og DS 410:1998 med tillæg 1 fra 2006, og den er beregnet til anvendelse sammen med disse normer. Anvisningen vil også kunne anvendes i forbindelse med Eurocodes med tilhørende danske nationale annekser, ligesom den bygger på de principper, som forventes benyttet i den kommende CEN-standard.
Anvisningen indeholder de informationer, som man normalt vil finde i en norm, men også andre oplysninger, der kan være nyttige ved dimensionering af glas. Den behandler almindeligt floatglas, hærdet glas og varmeforstærket glas, og beskriver hvordan flere glaslag samvirker i lamineret glas og termoruder.
Anvisningen dækker ikke dimensionering af glaskonstruktioner for nyttelast, personstød og last fra andre konstruktionsdele. Anvisningen behandler heller ikke sikkerheden efter brud i glas og glasværn samt egenskaberne ved brand.Anvisningen er primært tænkt som en hjælp til projekterende og leverandører.
Termisk hærdet glas til bygningsbrug fremstilles af floatglas ved opvarmning til ca. 600 °C og hurtig afkøling. Metoden danner egenspændinger i glasset der giver tryk i overfladen og træk i midten. Trykspændingerne holder mikrorevnerne i overfladen lukkede, sålænge de ydre laster ikke giver trækspændinger der overstiger trykspændingen fra hærdningen. Den del af styrken af hærdet glas der overstiger styrken af almindeligt floatglas, afhænger derfor ikke af lastens varighed.
Hærdet glas kan ikke bearbejdes, så glasset må tilskæres før hærdningen. Glaskanter må granes (affases) eller slibes før hærdningen da der ellers er stor risiko for brud ved kanterne under hærdningen.
Hærdet glas granulerer i små og forholdsvis uskarpe stykker ved brud.
Hærdet glas forudsættes i denne anvisning at være sikkerhedsglas og at overholde kravene i EN 12150-2 [5].

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jørgen Munch-Andersen
Sideantal: 46
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Statens Byggeforskningsinstitut
Bredde: 169 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 4 mm
Vægt: 130 g
Serie: SBi-anvisning 215
Udgivelsesdato: 07 Jan 2008
Oplagsdato: 07 Jan 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788756313124

Sprog

Dansk

Dimensionering af glas i klimaskærmen Statens Byggeforskningsinstitut