Den økonomiske teoris historie - en introduktion

Vis stort billede Tilføj
Den økonomiske teoris historie - en introduktion

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Udviklingen i den økonomiske teori er et historisk drama mindst lige så spændende som den "rigtige" historie. Den er befolket med store navne, der danner teoretiske skoler, som ofte ligger i strid med hinanden. Den teoretiske diskussion har gennem århundrederne afspejlet de skiftende økonomiske og politiske konjunkturer. Adam Smith bekæmpede merkantilismen med alle til rådighed stående argumenter. Karl Marx sloges med "vulgær-økonomerne", ligesom neoklassikerne måtte tage en hård tørn, inden de fik accepteret deres matematiske ligevægtsmodeller.


Teorihistorien præsenteres med hovedvægten lagt på forholdsvis få, men centrale økonomiske skoler, som vurderes i forhold til hinanden. Skolerne karakteriseres ved nogle få personligheder og disses hovedværker.
Den økonomiske teoris historie er skrevet af 3 etablerede økonomer med sigte på at give en kort, men selvstændig fremstilling. Den udgør dog samtidig en nyttig og sammenhængende baggrundsviden ved læsningen af de enkelte bind i serien "Økonomiens Konger".
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Den økonomiske teoris historie - af Jesper Jespersen Kapitel 2. Tidligere teorier og klassisk økonomi - af Hector Estrup Kapitel 3. Neoklassisk økonomisk teori - af Hector Estrup Kapitel 4. Marx og hans efterfølgere - af Af Peter Nielsen Kapitel 5. Institutionel og evolutionær økonomi - af Peter Nielsen Kapitel 6. Udviklingen i makroøkonomisk teori:Keynes, keynesianere, monetarister og ny-klassikere - af Jesper Jespersen Efterskrift: En kort note om forskningsprogrammerog samfundsøkonomisk metode - af Jesper Jespersen En note om supplerende litteratur Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jesper Jespersen / Hector Estrup / Peter Nielsen
Sideantal: 213
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 2
Udgiver: Djøf
Udgivelsesdato: 31 Jan 2013
Oplagsdato: 25 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757428858

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk