Den offentlige sektor

Vis stort billede
Den offentlige sektor

280,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Denne bog giver en bred introduktion til den offentlige sektors økonomi med særlig vægt på, hvordan sektoren indgår i samfundsøkonomisk sammenhæng.

Det er målet at give læseren en forståelse af den offentlige sektors placering i dansk økonomi samtidig med, at nogle af de økonomisk politiske problemstillinger på området berøres. Det sker med en introduktion til de grundlæggende begrundelser for det offentliges opgaver og struktur – og ikke mindst en fremstilling af de institutionelle, organisatoriske og finansieringsmæssige karakteristika og regelsæt, som gælder for sektoren. Desuden gives en grundig belysning og præsentation af den omfattende statistik, som findes på området, herunder internationale sammenligninger. Bogen henvender sig til alle med interesse for samfundsøkonomien og den offentlige økonomi.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Den offentlige sektors rolle Kapitel 2. Den realøkonomiske fordeling af udgifterne Kapitel 3. Udgiftsområderne og den funktionelle fordeling af udgifterne Kapitel 4. De offentlige delsektorer Kapitel 5. Udgiftsstyringen Kapitel 6. Den offentlige sektors indtægter Kapitel 7. Skattestruktur og skattetryk Kapitel 8. Den personlige indkomstskat Kapitel 9. Skatteopkrævningen Kapitel 10. Selskabsbeskatningen mv. Kapitel 11. Skatter af ejendom og besiddelse Kapitel 12. Afgifter af varer og tjenester Kapitel 13. Den offentlige saldo og finansielle stilling Litteratur Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Jørgen Mau Pedersen / Thomas Larsen
Sideantal: 224
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 8
Udgiver: Handelshøjskolens Forlag
Bredde: 154 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 373 g
Serie: Erhverv & Samfund
Udgivelsesdato: 05 Feb 2015
Oplagsdato: 05 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762904637

Udgivelsesår

1995

Sprog

Dansk