Den humanitære folkeret og Danmark

Vis stort billede
Den humanitære folkeret og Danmark

450,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Der er ikke krig i Danmark. Men Danmark har over en årrække deltaget militært i en række krige og konflikter rundt om i verden – for tiden blandt andet i krigen mod ISIL i Irak og Syrien.

I Danmark møder vi i stigende grad de menneskelige omkostninger ved at deltage i krig. Det kan være mennesker, som har mistet deres barn, ægtefælle, bedste ven eller det kan være mennesker, som er blevet såret eller psykisk mærket for livet som følge af deltagelse i krige. Vi oplever også på første hånd mennesker, som flygter fra krig for at få beskyttelse og hjælp i Danmark og vi oplever mennesker, som går til danske domstolene for at få oprejsning for krigsskader.
Den humanitære folkeret og Danmark er et autoritativt overblik over der regler der gælder under krige og konflikter. Det er regler, som sætter grænser for krigens umenneskelighed og kaos. Reglernes formål er at beskytte og sikre hjælp til ofre for krig. Bogen er skrevet på baggrund af den humanitære folkeret, menneskerettighederne og den internationale strafferet. Røde Kors er som den eneste humanitære organisation skrevet ind i den humanitære folkeret. Røde Kors har et betroet mandat til at arbejde for at beskytte og hjælpe ofre for krig og at sikre at reglerne overholdes Det er også en central del af Røde Kors mandat at udbrede kendskabet til den humanitære folkeret. Derfor er Røde Kors til stede i alle krige og konflikter og derfor udgiver vi denne bog sammen med Jurist- og Økonomforbundets forlag.
Indholdsoversigt Forord Den Humanitære Folkeret og Danmark – fra Dybbøl til krigen i Syrien og Irak Indledning om den humanitære folkeret Opfyldelse af den humanitære folkeret Menneskerettighedernes betydning under væbnet konflikt Kombattantbegrebet og krigsfanger Beskyttelse af civilbefolkningen Begrænsninger i metoder og midler for lovlig krigsførelse Retsforfølgning af internationale forbrydelser i Danmark og ved den Internationale Straffedomstol (ICC) Dansk militærpersonels ansvar Røde Kors Anvendte forkortelser Juridiske betegnelser English summary Bilag Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Røde kors
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomforbundets Forlag
Bredde: 190 mm
Højde: 280 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 832 g
Udgivelsesdato: 01 Dec 2015
Oplagsdato: 01 Dec 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757431513

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Den humanitære folkeret og Danmark Jurist- Og Økonomforbundets Forlag