Den danske pelssektor - Struktur, konkurrenceevne og international placering

Vis stort billede
Den danske pelssektor - Struktur, konkurrenceevne og international placering

460,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Pelssektoren – og hele værdikæden fra pelsfarmer til detailhandlen – er på mange måder et interessant og lærerigt eksempel: Produktion af pelskind kan betragtes som Danmarks mest konkurrencedygtige erhverv. Samtidig er pelsskind det eneste landbrugsprodukt uden landbrugsstøtte, og det er endvidere det mest internationalt orienterede landbrugsprodukt. Afsætningen foregår på eksportmarkeder, hvor den økonomiske vækst er meget stor. Danmark er blandt verdens allerstørste producenter af minkskind, og en endnu større andel af verdens skindproduktion sorteres og afsættes i Danmark.

Samtidig med denne stærke konkurrence- og afsætningsmæssige placering opereres der på et marked i store forandringer: Store dele af forarbejdningsdelen er gennem de seneste årtier flyttet fra Vesten til især Kina. Den internationale arbejdsdeling og specialisering i denne sektor er ekstrem.

Der er desuden udviklet en pelsklynge med direkte sammenhænge med mode- og designsektoren, forskning, udvikling og uddannelse. Ved at bevæge sig fremad i værdikæden, er der således skabt en relation til de internationale slutbrugere af pelsskind.

Forfatteren beskriver i denne bog den danske pelssektors udvikling, placering, konkurrenceevne og erhvervsøkonomiske rammer. Samtidig afdækkes også den internationale pelssektor, ligesom den internationale handel og specialisering bliver belyst. Pelssektoren og pelsmarkedet har hidtil været meget lidt beskrevet, og der har kun været et meget sporadisk datagrundlag.

Denne bog præsenterer for første gang en faglig baseret beskrivelse og analyse af den danske og internationale pelssektor.


Om forfatteren

Henning Otte Hansen, født 1959, er uddannet cand. agro. & merc., HD i international økonomi og virksomhedsledelse samt ph.d. i landbrugspolitik. Forfatteren har i mere end 25 år været tilknyttet CBS som undervisningsassistent og ekstern lektor. Har siden 2007 været seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. Forfatteren er desuden redaktør ved Tidsskrift for Landøkonomi samt vicepræsident i Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab. Henning Otte Hansen har skrevet 11 bøger om markedsforhold, landbrugspolitik og internationale økonomiske forhold – senest ”Food economics – industry and markets”.


Indholdsoversigt

Introduktion

Forord

Sammendrag

Pelssektorens samfundsøkonomiske betydning

Eksport

Globalisering

Kinas betydning for pelsmarkedet

Pelsskind og international handel

Markedsforholdene for pelssektoren

International pelsdyrproduktionInternational konkurrenceevne - kvalitet og produktivitet

Klynger og den danske pelsklynge

Pelsdyrproduktion: Erhverv, struktur og vækst

Økonomiske og politiske rammer for pelsdyrsektoren

Pelsauktionshuse

Kilder

Bilag

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning Otte Hansen
Sideantal: 370
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomiforbundet
Bredde: 180 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 1055 g
Udgivelsesdato: 08 Feb 2016
Oplagsdato: 08 Feb 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757433142

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Den danske pelssektor - Struktur, konkurrenceevne og international placering Jurist- Og Økonomiforbundet