Danske sociale pensioner - i EU-retlig og ligestillingsretlig belysning

Vis stort billede
Danske sociale pensioner - i EU-retlig og ligestillingsretlig belysning

300,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Bogens omdrejningspunkt er danske sociale pensioner i EU-retlig og ligestillingsretlig belysning. Bogen er delt op i to dele. Første del handler om danske sociale pensioner i EU-retlig belysning, hvor forfatteren påviser, hvordan det markedsretlige rationale i EU-retten udfordrer de nationale tilknytningskrav, der stilles i forbindelse med optjening af dansk social pension. I den forbindelse identificeres flere retlige problemstillinger i den danske lov om social pension. Bogen indeholder således omfattende analyser af samspillet mellem dansk national lovgivning og EU-ret samt retspraksis fra både det danske retssystem og EU-Domstolen.


Anden del handler om danske sociale pensioner i ligestillingsretlig belysning, hvor forfatteren påviser, at mænd og kvinders pensionsrettigheder har udviklet sig i forskellige tempi. Mænd har været hovedpersonerne i lovgivningerne, mens kvinder har været bipersoner. Samtidig har mænd og kvinders tilknytning til arbejdsmarkedet historisk været forskellig, hvorfor der særligt i dele af det danske pensionssystem er indlejret en patriarkalsk samfundsstruktur. Kvinder har i mange år lidt og lider stadig herunder, hvilket fører til pensionsmæssige rettighedstab for kvinder sammenlignet med mænd.
Bogen er forfatterens ph.d.-afhandling.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Introduktion til afhandlingen Kapitel 2. Historisk udvikling af social pension – national tilknytning og ligestilling Kapitel 3. Grænseoverskridende sociale pensioner Kapitel 3 a. Koordinationsforordningernes principper og retlige problemer Kapitel 3 b. Solidaritetsprincippet på europæisk plan Sammenfatning og perspektivering af kapitel 3, 3 a og 3 b Kapitel 4. Køn og pension i en diskriminationsretlig analyse Kapitel 5. Sammenfatning af afhandlingen Bibliografi Sagsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Martine Stagelund Hvidt
Sideantal: 329
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomiforbundet
Udgivelsesdato: 14 Jun 2016
Oplagsdato: 14 Jun 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757435825

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk

Danske sociale pensioner - i EU-retlig og ligestillingsretlig belysning Jurist- Og Økonomiforbundet