Ansættelsesklausuler

Vis stort billede
Ansættelsesklausuler

935,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Bogen beskriver og kommenterer de ansættelsesklausuler, der reguleres ved ansættelsesklausulloven. I bogen er inkluderet lov nr. 1565 af 15. december 2015 om ansættelsesklausuler, som har en særlig betydning for denne udgivelse.


Ansættelsesklausulloven regulerer job-, konkurrence- og kundeklausuler samt kombinerede klausuler. Reguleringenaf jobklausuler er medtaget midlertidig, idet det af jobklausullovens § 3 fremgår,at en arbejdsgiver ikke gyldigt kan indgå aftale om jobklausuler fra lovensikrafttræden den 1. januar 2016Bogen er baseret på en praktisk tilgang til de problemstillinger, der behandles og er opbygget som en lovkommentar i kapitel 1-16.
Bogen beskriver ikke de ansættelsesklausuler – alternative ansættelsesklausuler – der ikke reguleres af ansættelsesklausulloven, nemlig uddannelses-, fastholdelses- og royaltyklausuler samt aktie- og medejermotiverende klausuler. Disse klausuler er sammen med konkurrencebegrænsende klausuler i ejeraftaler og overdragelsesaftaler beskrevet i Arbejdsmarkedsklausuler (2009).
Om forfatteren Jens Paulsen arbejder som advokat og er partner i DAHL Advokatfirma, hvor han primært rådgiver i arbejds-, insolvens- og landboret. Herudover er Jens Paulsen forfatter og medforfatter til en række artikler og bøger inden for de nævnte fagområder.
Indholdsoversigt Forord Indledning Kapitel 1. Definitioner Kapitel 2. Fravigelse ved kollektiv overenskomst Kapitel 3. Forbud mod jobklausuler Kapitel 4. Virksomhedsoverdragelses- og vikarklausuler Kapitel 5. Konkurrenceklausuler Kapitel 6. Kundeklausuler mv. Kapitel 7. Kombineret klausul Kapitel 8. Kompensation – konkurrence- og kundeklausuler mv. Kapitel 9. Kompensation – kombinerede klausuler Kapitel 10. Opsigelse af ansættelsesklausuler Kapitel 11. Konsekvenser af opsigelse – misligholdelse – virkning for andre end lønmodtagere – bortvisning Kapitel 12. Ikrafttrædelses- og overgangsregler Konkurrence og kundeklausuler mv. aftalt før 1. januar 2016 Kapitel 13. Ophævelse af jobklausulloven Kapitel 14. Ophævelse af funktionærlovens §§ 18 og 18 a Kapitel 15. Ophævelse af aftalelovens § 38 Kapitel 16. Færøerne og Grønland Kapitel 17. Erstatning, forbud og konventionalbod Kapitel 18. Skat af kompensation og konventionalbøder Kapitel 19. Klausulformuleringer Forkortelser Litteratur Domsregister Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Paulsen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 167 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 36 mm
Vægt: 909 g
Udgivelsesdato: 28 Jan 2016
Oplagsdato: 28 Jan 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757434972

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk