Andre folks penge - Historien om den danske finanskrise

Vis stort billede
Andre folks penge - Historien om den danske finanskrise

200,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Revideret udgave

ANDRE FOLKS PENGE er en fantastisk rejse med ejendomsspekulanter og pantebrevshandlere fra en ejendomsmesse i Cannes, gennem en stribe danske banker og via et nedslidt fynsk indkøbscenter helt ind i hjertet af København. Rejsen foregik på et tidspunkt, hvor de økonomiske tyngdelove var sat ud af kraft. Den blev betalt med andre folks penge og var med til at sende Danmark ud i en historisk økonomisk krise. For eksempel opbyggede en række spekulanter en pyramidespilslignende handel med ejendomme, som fik priserne til at stige til så luftige højder, at værdierne faldt sammen som en soufflé, da der ikke længere var penge nok til at finansiere vanviddet.

Journalisterne Niels Sandøe og Thomas G. Svaneborg markerede med udgivelsen af Andre folks penge i 2013 femårsdagen for finanskrisens ankomst til Danmark med en kortlægning af krisen og en undersøgelse af, hvad der førte til en række bankers fald.

Siden da har retsopgøret efter finanskrisen bevæget sig langsomt videre med en enkelt frikendelse, flere domme, tiltaler og sigtelser. Undervejs er mange nye informationer dukket op om en tid, hvor Danmark blev hevet ud i en unødvendig dyb og langvarig finanskrise. Derfor udkommer Andre folks penge nu i en revideret udgave, der afdækker den allerseneste udvikling i de mange komplekse sager.

Vindere af prisen for undersøgende journalistik 2013 (FUJ Prisen)

Vinder af Publicistprisen 2014

Niels Sandøe er journalist i graverredaktionen hos Finans. Har været nomineret til Cavlingprisen fem gange, modtaget FUJ-prisen for fremragende undersøgende journalistik to gange og tildelt Publicistprisen sammen med Thomas G. Svaneborg.

Thomas G. Svaneborg er journalist, tidligere reportagechef på Morgenavisen Jyllands-Postens erhvervsredaktion og i dag erhvervsanalytiker på DR Nyheder. Har været nomineret til Cavlingprisen seks gange og har to gange modtaget FUJ-prisen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Sandøe / Thomas Svaneborg
Sideantal: 480
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hardback
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Jyllands-Postens Forlag
Bredde: 158 mm
Højde: 233 mm
Dybde: 43 mm
Vægt: 954 g
Udgivelsesdato: 03 Nov 2014
Oplagsdato: 03 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788740019506

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Andre folks penge - Historien om den danske finanskrise Jyllands-Postens Forlag