Andelsselskaber i udvikling - Andelsbevægelsens evne til forandring og omstilling i .....

Vis stort billede
Andelsselskaber i udvikling - Andelsbevægelsens evne til forandring og omstilling i .....

140,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I agro- og fødevareindustrien har danske andelsselskaber på flere områder udkonkurreret andre ejerformer, og en række selskaber er førende på verdensmarkedet. En markant strukturudvikling de seneste 50 år herhjemme, har betydet store konkurrencemæssige fordele i form af stordriftsudnyttelse. Andelsselskaberne har derved opbygget mange styrkepositioner og fordele. Bogen kortlægger og præciserer disse styrker, så de kan udnyttes optimalt i fremtiden.

Samtidigt står disse store andelsvirksomheder over for store fremtidige udfordringer. Krav om fortsat international konkurrenceevne og markedsposition medfører et vedvarende pres for at skabe ny vækst.

Strukturudviklingen i dansk agro- og fødevareindustri betyder, at fortsat vækst kun kan ske sammen med udenlandske andelsselskaber eller opkøb af aktieselskaber eller privatejede selskaber.

Finansiering af fremtidig vækst og udvikling vanskeliggøres af andelsselskabernes begrænsende evne til at tiltrække og akkumulere egenkapital til fremtidige investeringer. Tendensen forstærkes af stadig færre landmænd i den primære ejerkreds – andelshaverne – der betyder færre til at skabe egenkapital.

Forfatteren opstiller forslag til, hvordan andelsvirksomhederne fortsat kan udvikle sig, på trods af de umiddelbare barrierer. På et globalt marked, der er domineret af private og ofte multinationale selskaber.

Bogen er besvarelsen af Landbrugets Kulturfond og Andelsfonden's prisopgave: Andelsbevægelsens evne til forandring og omstilling i landbrugets udvikling fra den lokale til ”den globale landsby”. Forfatteren modtog fondenes pris i januar 2011.

Henning Otte Hansen er seniorrådgiver ved Fødevareøkonomisk Institut, Københavns Universitet. Uddannet ph.d., cand. agro. & merc. Har tidligere været ansat i landbrugets centrale organisationer og andelsvirksomheder. Redaktør for Tidsskrift for Landøkonomi og forfatter til en række bøger om landbrug, fødevareindustri og fødevarepolitik , bl.a. Vækst i fødevareindustrien og Landbrug i et moderne samfund .

Indhold:

Forord
Indledning
Status for de danske andelsselskaber
Danske andelsselskaber - fortid, nutid og fremtid?
Danske andelsselskaber i en vækstklemme
Aktuelle overvejelser og planer blandt danske andelsselskaber
New Generation Cooperatives - NGC
Andelsselskabers globalisering
Andelsselskaber: Vækst og vækstmodeller

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henning Otte Hansen
Sideantal: 112
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Handelshøjskolens Forlag
Bredde: 169 mm
Højde: 244 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 232 g
Udgivelsesdato: 06 Mar 2011
Oplagsdato: 06 Mar 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762903913

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Andelsselskaber i udvikling - Andelsbevægelsens evne til forandring og omstilling i ..... Handelshøjskolens Forlag