Dialogiske analyser - litteratur, billedkunst, film og musik

Vis stort billede
Dialogiske analyser - litteratur, billedkunst, film og musik

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bogen fokuserer på danskfagets tre søjler: litteratur, sprog og medier – og giver en ny analytisk tilgang til danske kernetekster, idet de samlæses med internationale værker og musik.
Forfatteren gennemgår otte temaer, der bevæger sig på tværs af perioder, stilarter, genrer, medier og nationaliteter. Temafællesskabet gør analyserne dialogiske, og idet teksterne bringes til at ’tale med hinanden’, åbner de nye sider hos hinanden. Temaet ’Sin broders vogter’ bliver f.eks. belyst ud fra både filmen Brødre, folkevisen om Ebbe Skammelsøn samt Tizians vægmaleri af Kain og Abel. Mens temaet ’Alt er tomhed’ bl.a. inddrager så forskellige kunstnere som Thomas Kingo og Johnny Cash.
Teksterne analyseres imidlertid ikke kun med fokus på den tematiske tråd, men også i forhold til deres litteraturhistoriske forudsætninger og genremæssige egenart. Bogen giver dermed eleverne et kendskab til delkomponenter i litteraturhistorien og udvider samtidig deres horisont gennem brug af materiale, som strækker sig over syv århundreder og talrige genrer.
Bogen er som udgangspunkt skrevet til danskundervisningen på de gymnasiale uddannelser.
Gitte Hørning er cand.mag. i dansk og moderne og sammenlignende litteraturhistorie. Hun har i mange år arbejdet som gymnasielektor.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Gitte Hørning
Sideantal: 324
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 162 mm
Højde: 228 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 794 g
Udgivelsesdato: 27 Feb 2014
Oplagsdato: 27 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771183047

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Dialogiske analyser - litteratur, billedkunst, film og musik Frydenlund