Dialog og differentiering i skriveundervisningen - "kill your darlings og få kyllegus"

Vis stort billede
Dialog og differentiering i skriveundervisningen - "kill your darlings og få kyllegus"

259,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Skriftsproget udvikles fra de tidlige børneår, og der kan undervises i at skrive fra første skoledag. I bogen gives baggrund for og ideer til undervisning i at udtrykke sig på skrift i hele grundskoleforløbet.
At arbejde med skriveprocesser er meget mere end at arbejde med skriveprocesser. At udvikle evnen til at udtrykke sig er en udvikling af det hele menneske. Udvikling og skrivning af historier foregår bedst i dialog med andre, kammerater eller lærere. Nogle gange gør dialogen ondt - især når man indser nødvendigheden af "Kill your darlings". Andre gange gør dialogen godt - ja, oplevelsen af tekster, der lykkes, kan ligefrem give "kyllegus"!
Læreren skal turde fastholde, at eleverne udvikler sig ved at skrive. Computeren er et redskab, som flytter undervisningens fokus fra ren-, ret- og omskrivning til tekstens opbygning og indhold. Mulighederne er blevet betydeligt større. Det er kravene også.
Bogen er delt i tre hovedafsnit, der er målrettet mod hver sit klassetrin: 0.- 2. kl., 2.-7. kl. og 6.-10.kl. Hvert afsnit skildrer undervisning, der er gennemført i den pågældende aldersgruppe. Afsnittene rummer ideer til indhold i og organisering af undervisningen, som kan tilpasses de fleste klasser. I bogen er der også oplæg til " fri kopi" beregnet til undervisningen i de ældste klasser. Bogen indeholder endvidere et teoretisk afsnit om skriveudvikling.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lis Pøhler / Sally Altschuler / Birgit Rasmussen
Sideantal: 136
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Kroghs Forlag
Bredde: 147 mm
Højde: 209 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 223 g
Serie: Temaserien
Udgivelsesdato: 12 Apr 2005
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762405509

Udgivelsesår

2005

Sprog

Dansk

Dialog og differentiering i skriveundervisningen - "kill your darlings og få kyllegus" Kroghs Forlag