Den myndige lærer - Niklas Luhmanns blik på uddannelse og pædagogik

Vis stort billede
Den myndige lærer - Niklas Luhmanns blik på uddannelse og pædagogik

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Den myndige lærer - Niklas Luhmanns blik på uddannelse og pædagogik
Denne bog præsenterer et blik på uddannelse og pædagogik – én måde ud af mange at iagttage fænomener fra uddannelsesverdenen på. Ideen med bogen er at præsentere en række af de fænomener, man støder på, når man beskæftiger sig med uddannelse og pædagogik. Her anskues de imidlertid gennem den tyske sociolog Niklas Luhmanns særlige udgave af systemteorien.
Når man drejer på kaleidoskopet, dukker der ofte nye, overraskende billeder op af alt det vante, normale og genkendelige. Hvordan ser undervisning, læring, skoleledelse, klasseledelse eller Cooperative Learning ud gennem denne særlige optik?
Bogens titel hentyder til, at de stigende krav fra omverdenen til uddannelsessystemet ikke skal besvares med kontrol og ydrestyring, for hermed umyndiggøres læreren. Undervisning er desuden for komplekst et foretagende til at kunne blive styret udefra. Læreren skal i stedet myndiggøres ved, at han eller hun yderligere dygtiggøres. For hvis der er noget eller nogen, der kan skabe god uddannelse, er det dygtige lærere. Nøgleordet er professionel dømmekraft, for det at være myndig forudsætter, at man som den refleksive praktiker kan udøve sin dømmekraft situationsafhængigt, men på baggrund af et lager af analytiske kategorier og et repertoire af metodiske handlemuligheder.
'En fagligt myndig lærer er en lærer, der er i stand til at kombinere forskningsmæssig viden med praktiske erfaringer og analytiske kompetencer og derigennem ved, hvad han skal gøre i givne situationer'.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lars Qvortrup
Sideantal: 160
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dafolo
Serie: Undervisning og læring
Udgivelsesdato: 09 Nov 2012
Oplagsdato: 09 Nov 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772818108

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Den myndige lærer - Niklas Luhmanns blik på uddannelse og pædagogik Dafolo