Basis - Græsk grammatik for begyndere

Vis stort billede
Basis - Græsk grammatik for begyndere

180,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Dansksproget grammatik i oldgræsk beregnet for undervisningen i gymnasiet og ved anden tilsvarende begynderundervisning.
BASISindeholder den grundlæggende morfologi og syntax og har desuden en række hjælpemidler til arbejdet med tekstlæsning og skriftlige opgaver. Grammatikken er opdelt i 3 indices, 22 afsnit med tilhørende noter om de græske dialekter, fem paradismer over verberne og XIAIAS.
De 22 afsnit er inddelt efter decimalklassemetoden, og reglernes forskellige grader af vigtighed er desuden understreget ved 'kasser', skriftstørrelser osv. Det systematiske index først i bogen giver et overblik over morfologi og syntax, mens det alfabetiske index og index Græcitatis indeholder stikord til grammatiske begreber og græske ord og endelser. XIAIAS er en liste over de 1.000 almindeligste substantiver, adjektiver, verber og adverbier.
Sproghistorien er i BASISkun behandlet ganske kortfattet, da det ofte på begynderstadiet mest føles som en byrde. Lydlove og fonetik er derfor kun beskrevet ganske kort og med håndfaste regler, som kan lette indlæringen af tilsyneladende uregelmæssigheder i morfologien. Til gengæld er der et afsnit, som gennemgår de græske litterære dialekter én for én med særligt henblik på forskellene fra attisk.
I denne tredie udgave har forfatteren søgt at imødekomme de fleste af de ønsker om ændringer og forbedringer, som kolleger og andre brugere af bogen har foreslået. I andet oplag er rettet nogle trykfejl, ligesom der er tilføjet et par ekstra stikord og Index Græcitatis.
Christian Gorm Tortzener cand. mag. i græsk og latin og underviser på Helsingør Gymnasium samt på Institut for græsk og latin på Københavns Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Chr. Gorm Tortzen
Sideantal: 186
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 4
Udgave: 3
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 210 mm
Højde: 296 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 622 g
Udgivelsesdato: 26 Jan 1999
Oplagsdato: 08 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772894263

Sprog

Dansk

Basis - Græsk grammatik for begyndere Museum Tusculanum