Barnet bag diagnosen

Vis stort billede
Barnet bag diagnosen

288,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Barnet bag diagnosener en debatbog, som sætter spørgsmålstegn ved den stadig mere omsiggribende brug af diagnoser, især i folkeskolen. En diagnose hjælper ikke i sig selv den voksne til at forstå og støtte barnet på en mere hensigtsmæssig måde. Den voksne må kunne se bag om diagnosen og søge indsigt i barnets livsvilkår, relationer og kvalifikationer, for det er her, kimen til den hensigtsmæssige støtte skal findes.
Barnet bag diagnosenbeskriver baggrund, indhold og ofte foreslåede behandlingstiltag for nogle af de hyppigst forekommende diagnoser og tager kritisk stilling til psykiaternes forståelse for og forklaring på børnenes vanskeligheder. Bogen er skrevet til lærere, pædagoger og medarbejdere i PPR - og til alle de studerende, som er ved at uddanne sig til disse hverv.
Serien Specialpædagogik i tidensætter fokus på specialpædagogikkens vilkår og søger at afspejle de til enhver tid givne specialpædagogiske teorier og deres udmøntning i praksis. Og netop i den specialpædagogiske sammenhæng spiller tiden en væsentlig rolle. Specialpædagogik er i bund og grund et produkt af videnskab, ideologi og praksis, og som sådan helt afhængig af den samfundsstruktur og -kultur den specialpædagogiske bistand udøves i.
Specialpædagogik i tidensætter spørgsmålstegn ved normaliteten og udfordrer vores normalitetstænkning. Serien henvender sig til lærere i grundskolen og i efter- og videreuddannelser samt til lærerstuderende i det nye linjefag specialpædagogik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ib Hedegaard Larsen
Sideantal: 156
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 2
Udgave: 1
Fotograf: Frederikke Brostrup
Fagredaktør: Lis Pøhler
Udgiver: Dafolo
Serie: Specialpædagogik i tiden
Udgivelsesdato: 01 Mar 2009
Oplagsdato: 01 Mar 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772813707

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk