AKT - hvordan? - en inspirationsmappe til AKT-undervisningen, 5.-6. årgang

Vis stort billede
AKT - hvordan? - en inspirationsmappe til AKT-undervisningen, 5.-6. årgang

812,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
AKT - hvordan? - en inspirationsmappe til AKT-undervisningen 5.-6. årgang
Dagens folkeskole skal være inkluderende og dermed anerkende elevernes forskellighed, hvilket stiller store krav til undervisningens tilrettelæggelse og indhold. Det betyder dog ikke, at alle elever kan og skal inkluderes i normalsystemet. I dag oplever de professionelle i folkeskolen, at et stigende antal elever udviser problemadfærd, og at der samtidig udskilles flere og flere elever til specialforanstaltninger. Den inkluderende skole kræver bl.a., at der arbejdes målrettet og forebyggende i forhold til udvikling af elevernes personlige, sociale og emotionelle kompetencer.
Denne mappe er et forebyggende ugeforløb for 5.-6. årgang, som bl.a. har til formål at være trivselsfremmende med fokus på de positive relationer i klassen. Øvelserne er struktureret, så de også kan bruges enkeltvis efter behov.
Der arbejdes med personlige, sociale og skolefaglige kompetencer, således der gives mulighed for at inddrage eleverne aktivt. Den enkelte elev skal opleve sig anerkendt og føle sig som en værdsat del af gruppen. I løbet af ugen synliggøres det, at vi er forskellige, oplever forskelligt, føler forskelligt osv. Derigennem bevidstgøres eleverne om, at der skal være plads til alle i gruppen, og at alle er vigtige.
Mappen giver inspiration til:
- At styrke de positive relationer i klassen
- Det udviklingsstøttende samspil i klassen
- Forældreinddragelse
Videreudvikling af samarbejdsformer mellem skolens vejlederfunktion og klasseteamet
Materialet tager afsæt i det vigtige samarbejde mellem AKT-vejlederfunktionen og klasseteamet om udvikling af den pædagogiske praksis i klassen.
Materialet henvender sig især til pædagoger, lærere og AKT-vejledere.
Forfatterne
Jette Vibeche Madsener uddannet pædagog og AKT-vejleder. Hun arbejder som børnehaveklasseleder og AKT-vejleder. Lise Schaldemoseuddannet lærer og AKT-vejleder. Hun arbejder i normalklasser med elever med sociale og emotionelle vanskeligheder. Kurt Andersener uddannet lærer og har arbejdet med såvel normal- som specialklasser. Han er uddannet AKT-vejleder og arbejder som folkeskolelærer og AKT-vejleder.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lise Schaldemose / Kurt Andersen / Jette Vibeche Madsen
Sideantal: 132
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Ringordner
Oplag: 1
Udgave: 1
Tegnet af: Søren Back Svendsen
Udgiver: Dafolo
Udgivelsesdato: 01 Dec 2010
Oplagsdato: 01 Dec 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772815466

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

AKT - hvordan? - en inspirationsmappe til AKT-undervisningen, 5.-6. årgang Dafolo