Introduktion til Marxistisk økonomi - Fra basale begreber til moderne kriser

Vis stort billede
Introduktion til Marxistisk økonomi - Fra basale begreber til moderne kriser

160,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Den makroøkonomiske teori er ”i bedste fald fantastisk ubrugelig og i værste fald, direkte skadelig.” Sådan sagde den nobelprisvindende økonom Paul Krugman efter krisen i 2008. Barry Eichengreen, en prominent amerikansk økonomihistoriker, udtalte, at krisen har ”sået tvivl om meget af det, vi troede, vi vidste om økonomi”.

Det økonomiske krak i 2008 betød, med andre ord, et sammenbrud i den gængse økonomiske tænkning.

Marxistisk økonomisk tænkning har på sin side i årtier været gemt af vejen og forjaget fra den akademiske og uddannelsesmæssige verden. Introduktion til marxistisk økonomi – fra basale begreber til moderne kriser hiver Marx’ politiske økonomiske teori frem igen. Bogens indhold dækker fra de helt basale marxistiske begreber til analysen af den økonomiske krise efter 2008, ud fra den demokratiske ide at alle kan forstå marxistisk økonomi. Bogen er ikke skrevet for universitetsprofessorer, men er rettet til alle, der ønsker at forstå krisen og kapitalismen. Marxisme er ikke en akademisk øvelse, men har med Marx’ ord det formål at ”forandre verden”.

Om forfatteren:

Rob Sewell er født i 1951 og veteran i den britiske marxistiske bevægelse. Han er redaktør på avisen ’Socialist Appeal’ i Storbritannien og sidder i redaktionen på magasinet ’In Defence of Marxism’. Han er også forfatter til ’In the Cause of Labour: History of British Trade Unionism’ og ’Germany: from revolution to counter-revolution’.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Rob Sewell
Sideantal: 158
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Marx
Bredde: 140 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 190 g
Udgivelsesdato: 01 Jan 2015
Oplagsdato: 01 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791834288

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Introduktion til Marxistisk økonomi - Fra basale begreber til moderne kriser Forlaget Marx