Finansiel rådgivning - erhverv

Vis stort billede
Finansiel rådgivning - erhverv

350,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Finansiel rådgivning – erhverv er en ny, praksisorienteret lærebog, der fokuserer på de enkelte branchers produktsortiment og sparringsmuligheder i forhold til erhvervskunder.

Bogen behandler de væsentligste produkter og den sparring, der efterspørges af erhvervslivet, fx i forhold til finansiering af anlægsinvesteringer og drift samt hjælp til styring af risici på anlæg, driften og finansielle risici.

Der er fokuseret på tværfaglighed og sammenhængen mellem brancherne, der er vigtig for den studerendes forståelse af den samlede virksomhedsanalyse. I de enkelte kapitler fokuseres der derfor på, at de studerende skal være sparringspartnere til kunderne, og sammenhængen med andre fag på semesteret har været styrende for dispositionen. Det betyder for eksempel at kreditvurderingen af en virksomhed først gennemgås i kapitlerne 8, 9 og 10.

Der startes i kapitel 1 med mulighederne for anlægsfinansiering via realkreditlån. I kapitel 2 gennemgås Leasing som en alternativ finansiering af aktiver. Kapitel 3 tager fat i risikoen for at de indkøbte eller leasede anlægsaktiver i perioder ikke fungerer optimalt og at der derved opstår driftstab i større eller mindre grad. Kapitel 4 tager fat i værdiansættelsen af investeringsejendomme eller erhvervsejendomme. Kapitel 5 fokuserer på de udfordringer pengeinstitutter har i forbindelse med de øgede krav til kapital, solvens, kapitalbelastning og likviditet, som har en stor indflydelse på den kreditpolitik de fører overfor deres erhvervskunder. I kapitel 6 ses der på forskellige juridiske ejerforhold. Kapitel 7 dækker kort regnskabsanalysen og den strategiske analyse. Kapitel 8 gennemgår de endelige forudsætninger for en vurdering af om der skal gives kredit (fx kreditskamlen). Kapitel 9gennemgår de forskellige låntyper gennem et pengeinstitut. Kapitel 10 giver en gennemgang af de muligheder et pengeinstitut har for at hjælpe erhvervskunden med de finansielle risici på f.eks.valuta, rente og betalinger fra kunder i ind- og udland. Kapitel 11 sætter fokus på faresignalerne ved erhvervskundeforhold. Kapitel 12 tager fat i situationen hvor en virksomheds lån udvikler sig til et nødlidende engagement.

Bogen er rettet mod de finansielle uddannelser, fx finansøkonom og finansbachelor.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Stig Paulsen / Valdemar Stilling / Kent Hother Nielsen
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Udgivelsesdato: 03 Aug 2016
Oplagsdato: 03 Aug 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741264547

Sprog

Dansk