Verden over - en Introduktion til stats- og livsformsteorien og dens aktuelle anvendelse i etnologien

Vis stort billede
Verden over - en Introduktion til stats- og livsformsteorien og dens aktuelle anvendelse i etnologien

250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Den etnologiske stats- og livsformsteori bliver på én gang anvendt, diskuteret og udfordret i denne antologi. Formålet er dermed at bidrage til en skærpet refleksion over og diskussion af forholdet mellem stat, samfund, kultur og livsformer i moderne kultur- og samfundsforskning.
Den etnologiske stats- og livsformsteori har i en årrække spillet en central rolle i dansk etnologi. Hovedsynspunktet i teorien er, at hverdagsliv må betragtes i et kulturelt helhedsperspektiv, der ikke fokuserer på individet alene, men som omfatter dialektikken imellem den enkelte og samfundet, mellem samfund og stat, samt staterne imellem på globalt plan.
Gennem syv bidrag skrevet af etnologer viser denne antologi, hvordan stats- og livsformsteorien kan anvendes i studier af vidt forskellige empiriske områder - verden over - spændende fra USA efter 11. september 2001, over kulturpolitik, kulturarv og kulturmiljø i Danmark og EU, til strategier for nationsbygning i henholdsvis Israel og Malaysia, og til studiet af det danske kollektivhus fra perioden 1930-1960.
Dertil rummer antologien en solid introduktion til teorien, en artikel om teoriens tilblivelseshistorie samt et kritisk interview med dens grundlægger Thomas Højrup.
Antologien henvender sig til studerende og undervisere ved humanistiske og samfundsvidenskabelige uddannelser, men er også rettet bredt mod læsere med interesse for livsformer og statsteori, kultur og politik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Marie Riegels Melchior / Astrid Jespersen
Sideantal: 321
Sprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 162 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 662 g
Serie: Stats- og livsformer., 7
Udgivelsesdato: 10 Aug 2006
Oplagsdato: 10 Aug 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763504652

Sprog

Dansk

Verden over - en Introduktion til stats- og livsformsteorien og dens aktuelle anvendelse i etnologien Museum Tusculanum