Velfærdsledelse - Mellem styring og potentialisering

Vis stort billede
Velfærdsledelse - Mellem styring og potentialisering

300,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bedre ledelse ses i dag som svaret på ganske mange af velfærdssamfundets problemer og udfordringer. Antallet af medarbejdere i ledende funktioner, udgifterne til eksterne konsulenter og udbuddet af ledelseskoncepter er vokset markant, og begreber som coaching, lean, koncernstyring samt anerkendende, systemisk og narrativ ledelse er blevet hverdagskost i offentlig forvaltning.

Efterspørgslen på mere ledelse drives af, at betingelserne for at lede bliver mere og mere diffuse og dobbelttydige. Offentlige ledere skal levere stabilitet, driftsikkerhed og nul-fejl. Men de skal også kunne skabe radikal innovation og gentænke organiseringen af velfærdssamfundet. I dag er offentlig ledelse kendetegnet ved en radikal ambition om at overskride det traditionelle, skabe innovation, realisere skjulte potentialer, ”tænke ud af boksen” og hele tiden genopfinde velfærdsstaten. Ledere forventes at udvikle og genopfinde, hvad vi overhovedet mener med velfærd.

Samtidig bliver det mere og mere åbent, hvilken fremtid der skal styres imod. Hvordan kan vi planlægge og investere i fremtiden, når den grundlæggende er ukendt og usikker?

Ledelse kommer til at handle om, hvordan man

kan holde forventninger til fremtiden åbne og fleksible, men samtidig skabe stabilitet og retning.

Velfærdsledelse – mellem styring og potentialisering

sætter fokus på kompleksiteten i offentlig ledelse og kortlægger dynamikkerne i en offentlig sektor, hvor styring sameksisterer med innovation, udvikling og potentialisering.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Justine Grønbæk Pors / Niels Åkerstrøm Andersen
Sideantal: 342
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 156 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 561 g
Udgivelsesdato: 27 May 2014
Oplagsdato: 27 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741258225

Sprog

Dansk

Velfærdsledelse - Mellem styring og potentialisering Hansreitzels