Velfærdsledelse - i den selvstyrende velfærdsstat

Vis stort billede Tilføj
Velfærdsledelse - i den selvstyrende velfærdsstat

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-4 hverdage

"Bogen bør være naturlig del af pensum på uddannelser for offentlig ledelse."

Paul Hegedahl, DK Nyt

Velfærdsledelse handler om betingelserne for ledelse. Både de betingelser, der er givet strukturelt og politisk, og de betingelser, som ledelsen selv er med til at sætte og dermed give en politisk form. Det er forfatternes opfattelse, at viden om de betingelser, som offentlig ledelse foregår på, kan hjælpe med til at skabe forståelse hos ledere om de mekanismer og forhold, som gælder generelt i disse år for ledelse.

Indblik i betingelserne er således et godt udgangspunkt for ledelse i det offentlige, og bogens ide er, at man gennem et analytisk blik på disse betingelser når længst som leder. Det er via analysen og refleksionen over de betingelser, at lederen forstår sig selv ud fra et andet perspektiv end den hverdagslige praksis.

Antologien diagnosticerer og beskriver velfærdssattens udfordringer. Men faktisk går vi videre end ’blot’ at diagnosticere og levere kritiske indspark; dele af bogen vover desuden pelsen ved at komme med nogle bud på, hvordan der i nutidens velfærdssamfund kan og bør ledes. Dette er bud, som udspringer af de diagnoser, paradokser og problemer, bogen fremstiller, nemlig om forældreledelse, dialogen som ledelsesteknologi, ledelse i folkekirken, ledelse i intimsfæren, ledelse af styringspresset, den samarbejdende velfærdsstat og mellemlederrollen. Endelig afrundes antologien med en diskussion af begrebet velfærd.

Bogens bidragydere er alle på nær en tilknyttet Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, Copenhagen Business School. Antologien er redigeret af adjunkt Camilla Sløk og lektor Kaspar Villadsen, begge ILPF, CBS.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sverre Raffnsøe / Niels Åkerstrøm Andersen / Anders la Cour / M.Fl
Sideantal: 272
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Fagredaktør: Camilla Sløk,Kaspar Villadsen
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 141 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 399 g
Udgivelsesdato: 28 Apr 2008
Oplagsdato: 31 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741251684

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk

Velfærdsledelse - i den selvstyrende velfærdsstat Hansreitzels