Tunisian Girl - Blogger i det arabiske forår

Vis stort billede
Tunisian Girl - Blogger i det arabiske forår

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Det arabiske forårblev ikke skabt af de sociale medier. Men det blev hjulpet frem af net-aktivisternes rapporter på blogs og andre sociale medier. Lina Ben Mhenni var en af dem der dækkede oprøret i Tunesien i december 2010 startskuddet til hele det arabiske forår.
I bogen tunisian girlder også er navnet på den blog som Lina skrev på fortæller hun sin historie. Om hvordan hun blev blogger hvilke metoder hun og andre net-aktivister brugte og hvordan regimet gjorde alt for at stoppe hende og hendes venner. Bogen følger Lina og udviklingen i Tunesien frem til den dag i januar 2011 hvor diktatoren gik af. Fra begyndelsen skrev Lina under sit rigtige navn og også på engelsk hvilket gjorde at hun også hurtigt nåede læsere uden for Tunesien.
Det som begyndte som en frihedsdrøm i Tunesien og Egypten blev hurtigt et blodigt mareridt i Libyen og Syrien. tunisian girlkortlægger ikke kun baggrunden for revolten i Tunesien og begyndelsen på det arabiske forår. Bogen bringer også Lina Ben Mhennis kommentarer til og refleksioner over det efterfølgende arabiske efterår.
Lina Ben Mhennifødt 1983 er tunesisk net-aktivist og blogger. Hun underviser i engelsk ved universitetet i Tunis. På sin blog tunisian girlpublicerede Lina regimekritiske artikler under eget navn samt videoer der dokumenterede militærregimets brutalitet før og under den tunesiske revolte. Lina Ben Mhenni har modtaget flere internationale priser bl.a. Rome Prize for Peace and Human Action Deutsche Welles pris BOB Award for bedste blog . I 2011 blev hun nomineret til Nobels fredspris og hun besøger København i forbindelse med udgivelsen den 11. 12. og 13. marts.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Lina Ben Mhenni
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 128 mm
Højde: 200 mm
Dybde: 7 mm
Vægt: 111 g
Udgivelsesdato: 07 Mar 2012
Oplagsdato: 07 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779735316

Sprog

Dansk

Tunisian Girl - Blogger i det arabiske forår Tiderne Skifter