Transnational identitet under forandring - Indvandrernes sociale, religiøse og politiske mobilisering i Danmark 1965-2010

Vis stort billede
Transnational identitet under forandring - Indvandrernes sociale, religiøse og politiske mobilisering i Danmark 1965-2010

350,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Indvandring og integration har længe været et omdiskuteret emne i den danske offentlighed og forskning. Oftest har fokus været på mødet mellem indvandrerne og det danske samfund. I Transnational identitet under forandringrettes blikket derimod mod de transnationale processer, som kendetegner indvandrerne og deres efterkommeres situation. Ved at fokusere på de transnationale mekanismer opnår vi en større forståelse for indvandrernes situation i Danmark – økonomisk, socialt, kulturelt, religiøst og politisk.
Som begreb refererer transnationalisme i almindelighed til de mangesidige sociale, kulturelle, økonomiske, organisatoriske, religiøse og politiske relationer, indvandrerne skaber og vedligeholder, og som strækker sig over landegrænser og forbinder oprindelsesland med modtagerland.
Forfatteren søger med begrebet mobilisering at favne de kollektive strategier, indvandrerne benytter i kampen om ressourcer, rettigheder og idealer. Mobilisering dækker i denne forbindelse over et bredt spektrum af organisationer, foreninger og bevægelser, der kan have meget forskellige forudsætninger og formål, men som alle er med til at definere indvandrernes kollektive identitet.
Bogen argumenter for, at forandringer i indvandrernes kollektive identitet er afhængig af de mobiliseringsformer, de anvender, og at mobiliseringsprocessen skal forstås som et samspil mellem transnationale og nationale kræfter.
Flemming Mikkelsen, postdoc, dr.scient.pol et cand.mag., er uddannet historiker, politolog og sociolog fra Københavns Universitet og University of Michigan, Ann Arbor.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Flemming Mikkelsen
Sideantal: 385
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanums Forlag
Bredde: 180 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 26 mm
Vægt: 842 g
Serie: Migration & Integration
Udgivelsesdato: 27 Oct 2011
Oplagsdato: 27 Oct 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788763526012

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Transnational identitet under forandring - Indvandrernes sociale, religiøse og politiske mobilisering i Danmark 1965-2010 Museum Tusculanums Forlag