Tørklædet som tegn - Tilsløring og demokrati i en globaliseret verden

Vis stort billede
Tørklædet som tegn - Tilsløring og demokrati i en globaliseret verden

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Redigeret af Inge Degn og Kirsten Molly Søholm

Det muslimske tørklæde har de seneste år bragt sindene i kog i store dele af Europa. Ikke mindst i Danmark, hvor 'tørklædestriden' udfolder sig med stærke udtalelser om tilslørede kvinder i det offentlige rum.

Tørklædet som tegn sætter tilsløring i et historisk og internationalt perspektiv og belyser tørklædets betydning som kulturel markering ud fra en antropologisk, en teologisk og en etnografisk synsvinkel. I bogen vises det bl.a., at beskrivelsen af tørklædet som udansk og kvindeundertrykkende føjer sig ind i en lang tradition for at udgrænse det fremmede med henblik på at konstruere et billede af os selv. Desuden stilles der skarpt på den kristne kulturs egne kønsspecifikke normer for tildækning af kroppen: blandt andet har sløret også i dansk sammenhæng fungeret som tegn på ærbarhed og været en positiv identitetsmarkør.

Er muslimske kvinders tørklæder da en udfordring af demokratiske værdier, af ideen om kønnenes ligeberettigelse og individets selvbestemmelse? Disse spørgsmål sættes i relief gennem analyser af mediedebatten i lande, der repræsenterer andre modeller for samspillet mellem det religiøse og det politiske liv: Tyskland, Frankrig og Tyrkiet.

Tørklædet som tegn giver således læseren gode forudsætninger for at forholde sig kritisk til debatten om sameksistens eller konflikt mellem kulturer i den nye globale virkelighed.

Tørklædet som tegn er andet bind i serien Sociologiske Studier .

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 194
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 158 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 471 g
Serie: Sociologiske Studier 2
Udgivelsesdato: 04 Apr 2011
Oplagsdato: 04 Apr 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779346253

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Tørklædet som tegn - Tilsløring og demokrati i en globaliseret verden Aarhus Universitetsforlag