Sult

Vis stort billede
Sult

399,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Hvert tiende sekund er der et sted i verden et barn under fem år, som dør af underernæring. Det er tre millioner børn om året. I alt dør næsten ni millioner mennesker. Hvert år. Vi ved det, vi kender tallene. Sult er det største løselige problem i verden. Vi kan løse det. Men det ser ikke ud som om, vi vil inden for en overskuelig fremtid.

I fire år rejste den argentinske journalist og forfatter Martín Caparrós kloden rundt for at kortlægge sulten og dens følgevirkninger. Denne bog – resultatet af hans rejser og studier - veksler mellem opsøgende interviews og præsentation af og citater fra bøger, rapporter og artikler, som belyser sultens omfang og problematik. Som Caparrós beskriver det, er sult ikke en naturkatastrofe, der på skæbnesvanger vis overgår mennesker. Sult er det mest åbenlyse udtryk for den gigantiske sociale ulighed i en verden, hvor den rigeste 1% ejer mere end resten af verdens befolkning tilsammen.

Sult er en uafrystelig beretning – reportage, historieskrivning og et indigneret manifest. Caparrós møder på sine rejser mange forskellige former for underernæring.

Martín Caparrós (f. 1957) er argentinsk forfatter og journalist. Efter at have taget en akademisk grad i historie i Paris, bosatte han sig i Madrid og New York, og arbejdede som journalist for diverse aviser og magasiner, tv og radio. Han er også skønlitterær forfatter. I 2004 vandt han Planeta Prisen i Argentina for romanen Valfierno, oversat til 12 sprog . Selv har han oversat bl.a. Voltaire og Shakespeare. Martín Caparrós lever i sit fædreland Argentina. Sult er hans første bog på dansk.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Martín Caparrós
Sideantal: 770
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Mikkel Henssel
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Tiderne Skifter
Bredde: 167 mm
Højde: 239 mm
Dybde: 63 mm
Vægt: 1385 g
Udgivelsesdato: 05 May 2016
Oplagsdato: 05 May 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779737471

Sprog

Dansk