Stat, nation, klasse – bind III - Østens overvindelse, Vestens transformation og moderniseringens problematik

Vis stort billede
Stat, nation, klasse – bind III - Østens overvindelse, Vestens transformation og moderniseringens problematik

399,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Tredje bind i professor Curt Sørensens storværk om Central- og Østeuropas demokrati ser på perioden under den kolde krig. Rusland efter Sovjetunionen og Centraleuropas forvandling til en del af Vesten efter 1989.
Bogens fokus ligger på modernitetens udvikling, på Europas transformation i et langt problem- og konfliktfyldt forløb og på spørgsmålet om modstand.
Trebindsværket bygger på den tese, at det moderne parlamentariske demokrati ikke er et uundgåeligt produkt af én fælles udviklingsvej i historien. Demokratiet har været omstridt og modstanden mod det betydelig. Begrebet er blevet omdefineret flere gange undervejs, og dets forankring i europæisk historie er i det hele taget langt svagere end hidtil antaget. Der har været flere forskellige udviklingsveje og flere forskellige typer af regimeformer. Der findes ikke én naturlig udviklingsvej, og historien er ikke slut.
Værket placerer sig i feltet mellem politologi, sociologi og historie i den tradition, der kaldes ’historisk sociologi’. Det er det mest grundige politologiske og historisk-sociologiske værk i Skandinavien om udviklingen og den moderne massepolitiks udfoldelse i Central- og Østeuropa.Bind 1 og 2 udkom i 2013.
Curt Sørensen er dr.scient.pol. og professor emeritus ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Han har en lang række publikationer bag sig og har undervist på universiteter rundt om i Europa såvel som i USA.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Curt Sørensen
Sideantal: 822
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 175 mm
Højde: 241 mm
Dybde: 45 mm
Vægt: 1394 g
Serie: Stat, nation, klasse – Socioøkonomisk udvikling, stats- og nationsbygning og udvikling af regimeformer og massepolitik i
Udgivelsesdato: 09 Oct 2014
Oplagsdato: 09 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771183306

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Stat, nation, klasse – bind III - Østens overvindelse, Vestens transformation og moderniseringens problematik Frydenlund