Som dig selv - En indføring i etik

Vis stort billede
Som dig selv - En indføring i etik

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage
Som dig selvgiver en bred indføring i den etiske tænkning. Den forfægter ikke ét bestemt synspunkt, men præsenterer hovedretninger inden for både teologisk og filosofisk etik. Den giver dermed indsigt i baggrunden for etikdiskussionen i et sekulariseret samfund med kristne forudsætninger.
Bogen følger etikkens udvikling fra den bibelske tankeverden og frem til nutidig protestantisk og katolsk teologi, med omtale af bl.a. Augustin, Thomas Aquinas, Luther, Kierkegaard og Løgstrup. Tilsvarende trækkes linjen fra den klassiske græske tænkning frem til filosofien ved sidste århundredeskifte, bl.a. gennemgås Aristoteles, Machiavelli, Hobbes, Kant, Nietzsche, Habermas og Lévinas.
Bogen gør rede for indflydelsesrige opfattelser som utilitarisme, liberalisme, pligtetik og dydsetik, og den præsenterer etiske grundbegreber som næstekærlighed, det gode, den rette handlen, praktisk fornuft og moralsk følelse.
Som dig selver skrevet som en lærebog, men kan anvendes som alment tilgængelig håndbog om de argumenter og tankegange, der indgår i den aktuelle etik- og værdidebat.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Svend Andersen
Sideantal: 380
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 148 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 604 g
Udgivelsesdato: 11 Sep 2003
Oplagsdato: 11 Sep 2003
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772886466

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Som dig selv - En indføring i etik Aarhus Universitetsforlag