Socialretsfilosofi - Retslære for socialt arbejde

Vis stort billede
Socialretsfilosofi - Retslære for socialt arbejde

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Behovet for en retslære og retsfilosofi for det sociale område har længe været åbenlyst - det bliver nu dækket af Peter Høilunds Socialretsfilosofi , den første danske udgivelse om faget og området socialretsfilosofi.

Peter Høilund giver en grundig indføring i relevante juridiske og filosofiske termer, men giver tillige en bred narrativ analyse af det retlige og sociale arbejde. Høilund "søger at udvikle en model for det sociale arbejde der bygger på socialrådgiverens fortolkning af borgerens livshistorie". Livshistorien, eller livsfortællingen, omformes af socialrådgiveren til en journalfortælling. Journalfortællingen på sin side indgår som en "urfortælling" i arbejdet på socialkontoret og andre sociale institutioner.

Høilunds grundantagelse er den at det sociale arbejde er udspændt mellem kærlighed og magt (eller omsorg og kontrol). Høilund forkaster det økonomiske syn på socialt arbejde og sætter i stedet fokus på betydningen af menneskesyn, etik og magt i anvendelsen af retsregler i sociale institutioner. Om civil ulydighed antyder Høilund i øvrigt at det kan være et åbent spørgsmål, om socialrådgivere altid skal følge loven og bekendtgørelserne til punkt og prikke - eller om de ikke tværtimod skal have lov til at fortolke til fordel for den enlige mor, etc.

Peter Høilund er fra 1. september 2000 ansat som lektor på RUC, Institut for Samfundsvidenskab og Erhvervsøkonomi.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peter Høilund
Sideantal: 228
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Tove Krebs Lange
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 131 mm
Højde: 201 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 306 g
Serie: Socialpædagogisk Bibliotek
Udgivelsesdato: 15 Aug 2000
Oplagsdato: 15 Aug 2000
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741201191

Udgivelsesår

2000

Sprog

Dansk

Socialretsfilosofi - Retslære for socialt arbejde Hansreitzels