Samfundsfilosofi

Vis stort billede Tilføj
Samfundsfilosofi

178,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

I en tid, hvor der er stor diskussion om forskellige kulturers levevis, er det godt at kende til de tænkere og den historiske boggrund, der har skabt nutidens vestlige samfund. Samfundsfilosofier en meget velskrevet , seriøs og lettilgængelig indføring i samfundsfilosofien.
Bogen begynder med 800-tallets feudalsamfund, bevæger sig gennem kapitalismens opståen, over enevælden og frem til den industrielle revolution og det moderne demokrati. Arbejderklassens organisering og socialismen beskrives, vi hører om murens fald og føres til sidst frem til det nye årtusindes informations og videnssamfund.
Undervejs belyser Samfundsfilosofiforholdet mellem den enkelte, familien, samfundet, staten og menneskeheden i de forskellige tidsepoker. I centrum står udviklingen af begreberne om arbejde, ejendom, pligt, lov, retfærdighed, frihed og lighed.
Indflydelsesrige tænkere som Thomas Aquinas, Hobbes, Locke, Adam Smith, Bentham, Kant Hegel, Marx og en række af de nyeste samfundstænkere og - kritikere introduceres eksemplarisk kort og klart, og deres tanker ses i nøje sammenhæng med den historiske udvikling, de er en del af.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Hans Fink
Sideantal: 177
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 6
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 134 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 290 g
Udgivelsesdato: 11 Sep 2003
Oplagsdato: 14 Sep 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772889665

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Samfundsfilosofi Aarhus Universitetsforlag