Professioner under pres - Status, viden og styring

Vis stort billede
Professioner under pres - Status, viden og styring

368,75 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Undersøger spørgsmålet om professionernes status og mulige statustab.

Professioner under pres indeholder både refleksioner over og analyser af status som selvstændigt fænomen, men også analyser af samspillet mellem en intensiveret politisk og administrativ styring samt de professionelle statuspositioner.

Det centrale spørgsmål i bogen er, hvad der grundlæggende konstituerer den status, en profession i praksis kan gøre krav på, samt hvorvidt og hvorledes denne status udfordres gennem nye former for styring af den professionelle praksis. For at besvare dette spørgsmål kræves der både teorier om professioner og samtidig empiriske analyser på tværs af forskellige Professioner og institutionelle kontekster. Derfor rummer bogen en variation af bidrag lige fra rene teoretiske artikler om professioner til detaljerede empiriske studier af konkrete problemstillinger i den professionelle praksis.

Bogens bidrag falder overordnet i to dele. Første del stiller skarpt på professionernes status, såvel generelt og teoretisk som for specifikke professioner. Et afgørende spørgsmål er her, hvilken rolle professionelle vidensformer spiller i den proces, hvorved en profession adskiller sig fra andre tilgrænsende faggrupper. Den anden del tager mere direkte fat i spørgsmålet om styring af professioner, herunder hvorledes professionel praksis udvikler sig i lyset af – og i visse tilfælde i kontrast til – nye statslige styringsformer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Gytz Olesen
Sideantal: 287
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 172 mm
Højde: 242 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 623 g
Udgivelsesdato: 12 Jun 2014
Oplagsdato: 12 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788793114142

Sprog

Dansk

Professioner under pres - Status, viden og styring Hansreitzels