Politologi - En introduktion

Vis stort billede Tilføj
Politologi - En introduktion

350,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 3-5 hverdage

Er politikere i lommen på magtfulde organisationer? Hvilken politisk indflydelse har borgerne? Hvorfor stemmer vælgerne, som de gør? Hvad bestemmer staters udenrigspolitik? Hvad forhindrer, at stater går i krig med hinanden? Hvorfor er det vanskeligt at gennemføre velfærdsreformer

Svarene på disse evigt aktuelle spørgsmål findes i politologien, dvs. videnskaben om politik. Politologi er en alsidig disciplin, som drejer sig om eliter, borgere, statslige institutioner og international storpolitik. Politologi indgår i en række uddannelser, særligt statskundskab, men også journalistik, historie, sociologi og økonomi.

Denne bog behandler politologiens vigtigste begreber, teorier og metoder. Bogen belyser forskellige studieområder: partiernes konkurrence, vælgeradfærd, demokratisering, politisk kultur, politiske holdninger, følelser, interesseorganisationer, mediernes magt, statens rolle, EU’s indflydelse, krig og sikkerhed i den internationale politik – og meget mere. Endelig drøftes nogle af politologiens vigtigste metodiske redskaber, herunder kausallogik, komparativ metode og casestudier.

Politologi – en introduktion viser, at videnskaben om politik går bagom nyhederne og tilbyder teorier og metoder, der er uundværlige for dem, der ønsker at forstå mere end den politiske overflade. Det er en pædagogisk præsentation af politologiens spændende univers med særlig vægt på afklaring af begreber og teorier ved hjælp af aktuelle eksempler. Bogen er skrevet til studerende på både samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser.

Jens Peter Frølund Thomsen er lektor i komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jens Peter Frølund Thomsen
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 2
Tegnet af: Ole Klitgaard
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 174 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 662 g
Serie: Statskundskab
Udgivelsesdato: 07 May 2013
Oplagsdato: 07 May 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788741257686

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Politologi - En introduktion Hansreitzels