Vejen til Irak - Hvorfor gik Danmark i krig?

Vis stort billede Tilføj
Vejen til Irak - Hvorfor gik Danmark i krig?

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Historien om, hvorfor Danmark gik i krig i Irak, og hvad vi fik ud af det.
Den 20. marts 2003 begyndte Irakkrigen med Danmark som en del af alliancen vendt mod Saddam Husseins Irak. Dermed var Danmark for første gang i nyere tid aktiv deltager i en angrebskrig - uden FN-mandat.
I Vejen til Irakkortlægger journalisten Martin Kaaeog historikeren Jesper Nissenminutiøst, hvad det var, der skete, da beslutningen om dansk krigsdeltagelse blev truffet. Gennem grundig research og interviews med en række nøglepersoner.
I bogen forsøger de at afdække nogle af de centrale spørgsmål, som knytter sig til denne dybt alvorlige udenrigspolitiske beslutning: Hvad var egentlig årsagen til, at Danmark gik i krig? Havde regeringen andre motiver til at gå i krig, end de som blev fremlagt for befolkningen? Fik vi det ud af krigsdeltagelsen, som vi ville?
Bogen er ikke bare vigtig, fordi den sætter spotlight på en af de største danske politiske beslutninger i nyere tid - en beslutning, som sammen med Muhammedkrisen og Afghanistankrigen på godt og ondt grundlæggende har ændret Danmarks internationale position og omdømme. Det er også en spændende og dramatisk beretning om, hvad der skete i tiden fra 9/11 til krigen brød ud.
Det er første gang, at man i bogform kan læse en samlet beretning om den danske vej til beslutningen om at gå i krig i Irak.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Martin Kaae / Jesper Nissen
Sideantal: 252
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Gad
Bredde: 142 mm
Højde: 225 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 395 g
Udgivelsesdato: 02 Oct 2008
Oplagsdato: 02 Oct 2008
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712043522

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk