Stuerent? - Dansk Folkeparti, populisme, antimuslimsk retorik og offermytologi

Vis stort billede
Stuerent? - Dansk Folkeparti, populisme, antimuslimsk retorik og offermytologi

229,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Hvorfor har Dansk Folkeparti så godt tag i den danske befolkning? Hvad er det, de kan? Og hvad er det, de gør?

I Stuerent? diskuterer en række danske samfundsdebattører og kulturfolk partiet, brandet og konceptet Dansk Folkeparti og dets politikere.

Fra at være landsbytosser og ikke-stuerent er partiet blevet til en betydelig magtfaktor i dansk politik. Ikke bare som samarbejdspartner og støtte for den borgerlige regering, også ude i kommuner og regioner sætter partiet sit aftryk på dagsordenen. Og vælgertilslutningen stiger støt.

Partiets mærkesag er udlændingepolitikken, og retorikken er fremmedfjendsk og antimuslimsk. En konsekvent afvisning af forbindelser til egentlige racistiske og nazistiske organisationer legitimerer partiets politik – og med en social profil over for bl.a. ældre og dyr fremstår partiet i dag som et midtersøgende parti.

Bogens redaktør Anne Jessen udtaler: >>Dansk Folkeparti har formået at vokse sig stærk på baggrund af bestemte samfundsudviklinger, på bekostning af bestemte samfundsgrupper, på trods af domme for racisme og fordi det på vegne af det ’danske’ folk tillader sig at føre en selvtilstrækkelighedens politik. Billedet er dystert, men denne bog giver forhåbentligt stof til eftertanke og nyttig viden til den fremtidige politiske diskussion<<.

Set i et europæisk lys, hvor højrepopulismen er på vej frem, sætter bogens forfattere fokus på forskellige aspekter af Dansk Folkeparti og diskuterer bl.a. danskhed og DF’s brug af begrebet, hvorfor og hvordan højrepopulismen har vundet frem, DF’s syn på islam og islamisme, partiets kristendomsforståelse og påtagede offerrolle.

Bogens forfattere er: Henrik Jøker Bjerre, Curt Sørensen, Preben Wilhjelm, Mikkel Thorup, Rune Engelbreth Larsen, Rikke Andreassen, Christian Braad Thomsen og Ole Krarup.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Anne Jessen (red.)
Sideantal: 150
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 152 mm
Højde: 220 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 308 g
Udgivelsesdato: 31 Oct 2009
Oplagsdato: 31 Oct 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778878069

Udgivelsesår

2009

Stuerent? - Dansk Folkeparti, populisme, antimuslimsk retorik og offermytologi Frydenlund