Sådan taler medier og borgere om politik - En diskursanalytisk undersøgelse af politik i det medialiserede samfund

Reduced price!
Vis stort billede
Sådan taler medier og borgere om politik - En diskursanalytisk undersøgelse af politik i det medialiserede samfund

238,40 kr

-20%

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

I den offentlige debat i Danmark om mediernes rolle i den demokratiske proces har der i årtier været enighed om, at medierne i stigende omfang underminerer borgernes muligheder for at fungere demokratisk hensigtsmæssigt. Det gælder ikke mindst vurderingen af det underholdende tv-medies rolle i demokratiet. Det er imidlertid påfaldende, at debatten har været ført stort set, uden at der har foreligget nogen forskningsmæssig viden om samspillet mellem borgere og medier.
De undersøgelser, som fremlægges i denne bog, indeholder den første større kvalitative analyse af, hvordan medierne iscenesætter politik defineret i bred forstand som hele spektret fra parlamentarisk politik over græsrodspolitik til politisk handling i hverdagen. Det viser sig blandt andet, at mediernes iscenesættelse af politik i høj grad er præget af den positive fremstilling af 'demokratiet i arbejdstøjet', samtidig med at der også ofte anlægges en kritisk vinkel, der viser borgeren i et modsætningsforhold til det politiske system.
Bogen undersøger også, hvad borgerne faktisk bruger medierne til i samspillet mellem hverdagsliv og demokrati. Det viser sig her, at borgerne generelt er velorienterede om samfundsanliggender og politik. Dertil kommer, at de er særdeles mediekyndige og ikke uden videre køber mediernes billede af den politiske virkelighed.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Kim Schrøder / Louise Philips
Sideantal: 320
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Aarhus Universitetsforlag
Bredde: 159 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 599 g
Serie: Magtudredningen
Udgivelsesdato: 17 May 2004
Oplagsdato: 17 May 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779340299

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk

Sådan taler medier og borgere om politik - En diskursanalytisk undersøgelse af politik i det medialiserede samfund Aarhus Universitetsforlag