Så ka' I lære det - Det etiske grundlag for skole og undervisning

Vis stort billede
Så ka' I lære det - Det etiske grundlag for skole og undervisning

49,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Hvordan skal fremtidens voksne dannes – oghvorfor?

Iethvert forhold, hvor nogen mener at kunne definere for andre, hvad de skallære og hvorfor, er der etik på spil. Enhver tid og ethvert samfund må derforspørge sig selv, hvorfor det sender sine børn i skole, og hvad der skal kommeud af det.

I bogen undersøges de etiskeimplikationer ved skole og undervisning på både et institutionelt, etmellemmenneskeligt (lærer-elev, lærer-forældre) og et personligt (den enkelteelevs udvikling) niveau. Desuden indeholder bogen en undersøgelse af de etiskeforhold, der er forbundet med de valg af det faglige indhold, som træffes på etpolitisk niveau, men virkeliggøres på den enkelte skole og i forhold til denenkelte elev.

Bogen kommer ikke med løsningen på denperfekte skole, men peger både på de grundlæggende etiske problemstillinger,der til enhver tid gør sig gældende, når ”nogen” gennem magt forsøger atdefinere for andre, hvad de skal vide/ kunne, og i hvilken retning de skaludvikle sig, samt på en række af de aktuelle etiske problemstillinger iforbindelse med, at folkeskolen nu igen er til debat: Er dannelsesbegrebet idag udskiftet med et kompetencebegreb – og hvad betyder det for vores livs- ogsamfundsforståelse?

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: John Rydahl
Sideantal: 94
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Rpf
Bredde: 128 mm
Højde: 202 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 143 g
Udgivelsesdato: 15 Sep 2013
Oplagsdato: 15 Sep 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774952497

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Så ka' I lære det - Det etiske grundlag for skole og undervisning Rpf