Overvåget - En insiderberetning om Edward Snowden, NSA og den amerikanske overvågningsstat

Vis stort billede Tilføj
Overvåget - En insiderberetning om Edward Snowden, NSA og den amerikanske overvågningsstat

199,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I maj 2013 rejser journalist Glenn Greenwald til Hongkong for at møde en anonym kilde, som hævder at ligge inde med beviser for, at USA’s efterretningstjeneste NSA ulovligt har masseovervåget egne og andre landes borgere. Kilden viser sig at være den 29-årige tidligere NSA-agent Edward Snowden, som har forladt sit job, sin kæreste og sit hjem og forskanset sig på et rodet hotelværelse, uden nogen vej tilbage.

Edward Snowden betror Greenwald sit enorme arkiv af tophemmelige dokumenter, som han ønsker offentliggjort for at afsløre USA’s systematiske overvågning og ikke mindst for at starte en principiel debat om national sikkerhed og privatlivets fred.

I Overvåget fortæller Glenn Greenwald hele historien om Snowden og de lækkede dokumenters chokerende indhold. Greenwald fortæller time for time om de ti nervepirrende dage sammen med whistlebloweren i Hongkong og det intense journalistiske samarbejde med The Guardian .

Ud over at give et indblik i NSA’s efterretningspraksis og dets politiske og juridiske konsekvenser, udstiller Glenn Greenwald den brede amerikanske medieoffentligheds ukritiske og følgagtige forhold til den amerikanske statsmagt og de radikale konsekvenser for den journalistiske og politiske frihed, som den tætte relation mellem medierne og magten har.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Glenn Greenwald
Sideantal: 304
Sprog: Dansk
Originaltitel: No place to hide
Originalsprog: Engelsk
Produktvariant: Hæftet
Oversætter: Niels Ivar Larsen
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Informations Forlag
Bredde: 156 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 398 g
Udgivelsesdato: 03 Feb 2015
Oplagsdato: 03 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788775144891

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Overvåget - En insiderberetning om Edward Snowden, NSA og den amerikanske overvågningsstat Informations Forlag